19 / 04 / 2024

Acıbadem, Bodrum'da onkoloji merkezi açtı!

Acıbadem, Bodrum'da onkoloji merkezi açtı!

Bodrum’daki Acıbadem Hastanesi bünyesinde kurulan Onkoloji Merkezi’nin açılışına, Acıbadem sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ev sahipliği yaptı.



Bodrum’daki Acıbadem Hastanesi bünyesinde kurulan Onkoloji Merkezi’nin açılışına, Acıbadem sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ev sahipliği yaptı. Açılışa Muğla Valisi Amir çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Sağlık Müdürü ve Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.


BODRUM’A BUGÜNE DEK 70 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da Acıbadem’in, çağın hastalığı olan kanser konusunda da ülkemizde öncü sağlık kuruluşu olduğunu belirterek, Onkoloji Merkezlerinde, 18’i profesör olmak üzere toplam 50 uzman hekimle hizmet sunduklarını, 19 adet ileri düzey teknolojik cihazla hizmet verdiklerini belirtti. Acıbadem hastanelerinde, yılda 60 bin kemoterapi, 100 bin radyoterapi seansı verildiğini anlatan Aydınlar, "Acıbadem, bugün Türkiye’nin ve Avrupa’nın kanser konusundaki en büyük merkezidir" ifadelerini kullandı. Aydınlar, Bodrum’da üç yıl önce hizmet vermeye başlayan Acıbadem’in, tüm branşlarda ve SGK anlaşması ile kapılarını sadece Bodrum’a değil, tüm bölge insanına açtığını kaydetti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Bodrum’un zor günlerini yaşayan son yaş grubundan olduğunu hatırlatarak, "Biz kuzu postundan medet umardık. Bodrum nereden nereye geldi. Bugünlere getiren herkese vefa borcumuz olduğunu her zaman söylüyoruz. 2007-2008 yıllarında bir arkadaş sohbetinde, 16 dönümlük bu arazinin satışa çıkacağı öğrenilmiş ve bana sordular, burada ne yapılır diye. Ben de çok güzel bir özel hastane yapılır demiştim. Sağolsun, Mehmet Ali Aydınlar, bu güzel hastaneyi Bodrum’a kazandırdı" dedi.


BODRUM’DA NİÇİN 12 AY TURİZM YOK?

Muğla Valisi Amir Çiçek ise Bodrum’un çok özel ve önemli bir yer olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Alternatif turizmi gerçekleştirdiler. Onkoloji merkezinin burada olması, güler yüzlü ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesi, en iyi donanımların burada kullanılması, buraya hem tedavi olmak için, hem de bölgeyi gezmek için gelenlerin sayısını artıracak. İşte size bir sağlık turizmi. Bunu başka yerden ihraç etmemize gerek yok" diye konuştu. Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla merkezde üniversite ile birlikte yaptırdıkları 600 yataklı hastanenin de önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirterek, "muğlada yaşayan vatandaşımızın sağlıkla ilgili bir sorunu kalmaması için devlet ve özel sektör birlikte çalışıyor. 2023’ün güçlü Türkiye’sini ancak böyle halledebiliriz" diye konuştu.


ONKOLOJİ MERKEZİYLE EGE’NİN EN İYİSİ

Bodrum ve çevresindeki illerle birlikte, yurtdışındaki hastalara da hizmet verecek olan merkez, 5000 m² kapalı alan üzerinde konumlandı. 25 kemoterapi kabini ve izlolasyon odası ike hastaların tanıdan tedaviye tüm süreçlerde aynı çatı altında hizmet alacağı merkezde, PET-CT’den Truebeam’e ileri teknoloji cihazlar ve multidisipliner anlayış öne çıkıyor. Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezi Tıbbi Onkolojiden Radyasyon Onkolojisine, Onkoloji Cerrahisinden Nükleer Tıp ve Fizik Tedavi-Rehabilitasyona kadar kanserin tanı ve tedavisinde multidisipliner bir anlayışla hizmet verecek.



Milliyet 


Geri Dön