27 / 04 / 2024

Acıbadem Eskişehir Hastanesi açıldı!

Acıbadem Eskişehir Hastanesi açıldı!

Acıbadem Sağlık Grubunun yaklaşık 50 milyon lira yatırımla yaptığı 110 yatak kapasiteli Acıbadem Eskişehir Hastanesi açıldı



Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuat Güven, Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik, açılış dolayısıyla hastanede basın toplantısı düzenledi. Güven, yaptığı konuşmada, Acıbadem Eskişehir Hastanesinin, Eskişehir ve çevresinin sağlıkta yeni çekim merkezi olacağını belirterek, Eskişehirliler ve çevre illerdeki hastaların, kaliteli sağlık hizmeti sunan, tüm branşlarda SGK anlaşmasıyla hizmet verecek yeni bir adrese kavuştuğunu kaydetti. Acıbadem Eskişehir Hastanesinin Acıbadem kalitesini Eskişehir’e taşıyacağını ifade eden Güven, şöyle konuştu: "Acıbadem Eskişehir Hastanesinde tıbbın tüm branşlarında hizmet vereceğiz. Özellikle kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, ortopedi ile pediatri alanlarında fark yaratacağız ve birçok ilke imza atacağız. Sağlık hizmetlerini, güvenilir, hızlı, yaygın bir biçimde ve tıbbın en son teknolojileriyle topluma sunmayı hedefliyoruz. Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik gibi çevre illerdeki hastaların, artık  Ankara  ya da İstanbul’a gitmelerine gerek kalmayacak. Burada en kaliteli tıbbi hizmet sunulacak. Acıbadem Eskişehir Hastanesinde diş hekimliği hariç tüm branşlarda SGK anlaşmasıyla hizmet verilecek. Ayrıca medikal onkoloji, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde SGK’lı hastalardan fark alınmayacak. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan hastane 110 yatak kapasiteli. Emekli SGK’lılardan 8, çalışanlardan ise 20 lira fark ücreti alınacak."

-"EKSİKLİĞİ HİSSEDİLEN ALANLARDA FARK YARATACAK"-

Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Şahin de Acıbadem Eskişehir Hastanesinin bölgenin referans merkezi olmayı hedeflediğini belirterek, şöyle devam etti:
"Acıbadem Sağlık Grubu, öncü hizmet anlayışıyla Eskişehir’de de herkesin ulaşabileceği kaliteli ve etkili sağlık hizmeti vermeyi hedefliyor. Eskişehir ve çevresi için eksikliği hissedilen alanlarda fark yaratacak hastanede, özellikle kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, genel cerrahi, onkoloji, kadın hastalıkları ve doğum ile ortopedi ve pediatri alanlarının yanı sıra yoğun bakım hizmetleri, izolasyon üniteleri ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri ile de özgün hizmetler sunulacak. Ayrıca hastane, Eskişehir’de ilk kez özel bir hastane çatısı altında onkoloji alanında, medikal onkoloji (kanser tedavisi) ve PET CT cihazı ile hizmet verecek. Acıbadem Eskişehir Hastanesi, kentte özel sağlık hizmetleri alanında en geniş sayıda öğretim üyesi kadrosuyla çalışacak. Tıbbın her branşında, haftanın her günü, 24 saat tanı ve tedavi hizmetleri sunacak hastanede, hastaların iş saatleri de düşünülerek poliklinik muayeneleri saat 20.00’ye kadar uzatılacak."

-YILDA 190 BİN HASTA TEDAVİ EDİLECEK-

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik de 110 yatak kapasiteli hastanede yılda 190 bin hastaya tedavi verilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, yıllık 180 bin ayaktan ve 10 bin yatan hastaya tedavi verilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Başhekim Özatik’in verdiği bilgiye göre, 20 bin metrekarelik kapalı alana kurulu hastanede 5 ameliyathane, bir doğumhane, bir bebek bakım odası bulunuyor. Dijital alt yapısındaki özellikler nedeniyle ’kağıtsız hastane’ niteliği taşıyor. Hasta bilgilerinin dijital ortamda saklanması sayesinde, tüm Acıbadem hastanelerinden hasta bilgilerine ulaşılabilecek. Bin noktadan kontrol edilen ’akıllı bina’ sistemiyle çalışan hastane, kapalı sistem ve özel iklimlendirme sistemiyle enfeksiyon riskini minimuma indiren özel havalandırma sistemine de sahip.
AA 


Geri Dön