19 / 04 / 2024

Acıbadem Kayseri Hastanesi açıldı

Acıbadem Kayseri Hastanesi açıldı

Musafa Kemal Atatürk'ün 83 yıl önce Memleket Hastanesi olarak hizmete açtığı sağlık kuruluşu, tarihi binanın restore edilmesiyle, bu kez Acıbadem Grubu'nun 24'üncü halkası olarak devreye girdi.



İstanbul'da, Kadıköy Acıbadem, Kozyatağı, Bakırköy, Maslak hastaneleri ve International Hospital, İstanbul dışında ise Kocaeli, Bursa,  Adana  hastaneleri ve tıp merkezleriyle hizmet veren Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Kayseri Hastanesi'ni grubun 24'üncü halkası olarak hizmete açtı. Grup, Acıbadem Kayseri Hastanesi'ni takiben Beşiktaş, Eskişehir ve Bodrum hastanelerini açarak toplam 27 şubede hizmet vermeyi planlıyor.



 



Tarihi bina restore edildi



 



1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan ve Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi hastane binasını restore ettirerek, Kayseri'nin tarihi ve kültürel mirasına da katkıda bulunan Acıbadem Sağlık Grubu, tarihi binanın yanında son teknolojiye uygun yeni bir bina daha inşa etti. Hastanenin açılışı nedeniyle Kayseri'ye gelen Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Hizmetler Direktörü Prof. Dr. Ahmet Şahin, "Güçlü hekim kadromuz ve sağlık personelimiz ile Kayseri'ye dünya standartlarında sağlık hizmetini getirmiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Acıbadem Kayseri hastanemiz tüm branşlarda hizmet vermekte, tüm branşlarda 'referans hastane olma' inancını taşımaktadır. Kalbin hızını yenerek ameliyatsız, ağrısız, 6 saniyede "kalp anjiyosu olanağıyla tıpta devrim yaratan Çift Kaynaklı Bilgisayarlı Tomografi teknolojisi Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'dan sonra ilk defa Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde hastaların hizmetine sunulmuştur. Tümör tespitinde kullanılan en ileri görüntüleme tekniği PET CT de Kayseri'de ilk kez hastanemizin sunduğu ayrıcalıklar arasındadır. Acıbadem Kayseri Hastanesi Onkoloji ve Radyoterapi Merkezi, kanser tanı ve tedavisinde geliştirilen son yöntemleri uygulayabilen, ileri sağlık teknolojisiyle donatılmış alt yapısı ile hizmet vermektedir " dedi.



 



Kayseri ve çevresi İstanbul ya da Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacak



 



Acıbadem Kayseri Hastanesi'nin sadece Kayseri'de yaşayanları hedef almadığını belirten Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, hastanenin kısa sürede konumu ve donanımı itibariyle Orta Anadolu'daki hasta trafiğinin cazibe merkezi haline geleceğini, Kayseri ve çevre illerdeki hastaların İstanbul,  Ankara  gibi kentlere gitmeden Kayseri'de tedavi imkanı bulabileceklerini belirtti. Aydınlar sözlerini şöyle sürdürdü:



"Hastanemizinn dünya standartlarında teknik alt yapısı sayesinde, özellikle kanserin her branşında yapılan farklı ameliyatlar için hastaların çevre illere ve yurtdışına gitmesine gerek kalmayacaktır. Acıbadem Sağlık Grubu'nun halen hizmet veren altı hastanesi ve beş tıp merkezi JCI (Joint Commission International) tarafından 2008 yılında akredite edilmiştir. Acıbadem hastaneleri, uluslararası sağlık ve kalite standartlarında, gelişmiş son teknolojiyi kullanarak, deneyimli ve alanında uzmanlaşmış hekimleri, hemşireleri ve diğer personeliyle nitelikli, kaliteli sağlık hizmetinin öncülüğünü yapmaktadır. Acıbadem Labmed'in merkezi Almanya'da bulunan Labmed Grubu (Labmed Dortmund GmbH) ile referans laboratuvarı hizmetleri konusunda ortaklık anlaşması bulunmaktadır. Acıbadem Labmed, tüm şubeleri ile birlikte, sunduğu hizmetin kalitesini belgeleyerek, Ekim-2005'ten itibaren Türkiye'nin ilk ISO-15189 akreditasyonuna sahip laboratuvarı olmuştur. Acıbadem Kayseri Hastanesi de akreditasyon koşullarına uygun her türlü altyapı ve donanıma sahiptir."


Geri Dön