29 / 03 / 2024

Acıbadem sakinleri yapılaşmayı protesto etti!

Acıbadem sakinleri yapılaşmayı protesto etti!

Acıbadem sakinleri, Üsküdar Belediyesi'nin mahallede kalan son yeşil alan üzerindeki planlarını dün protesto etti. Eyleme katılan grup sık sık "Yık yık nereye kadar, bitti buraya kadar" sloganları attı.



AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin kamuya ait olması gereken alanı Saf Gayrimenkul, Akasya İnşaat'ın hizmetine vermesi sonrası başlayacak yapılaşmaya karşı Acıbademliler Küçükpark'ta eylem yaptı. 

Eyleme katılan grup sık sık "Yık yık nereye kadar, bitti buraya kadar", "Susma haykır Acıbadem'de talana hayır", "Mahalleme parkıma yeşilime dokunma", "Acıbadem yeşildir yeşil kalacak" sloganları attı. Eylemde Acıbadem sakinleri adına konuşan Semra Aydın, Acıbadem'in acil ihtiyacı olan ilkokul, ortaokul ve lisenin yapılmadığını söyleyerek şöyle devam etti: "Acıbadem'de kamuya ait ilkokul, ortaokul, lise sınıfları ortalama 40 kişi ile eğitim açık, kapalı tek alanı yok. Kamunun olması gereken görürken, 32 derslik yapılmadı. Lisenin esamesi 2 yüz bin metrekare alanda kala kala 2 bin metrekare okunmadı. Gençlerimizin spor aktivitesi yapacak kaldı. Mahallelinin baskı ve zorlamasıyla, inşa aşamasından bakımına kadar korunan park, şimdi IBB ve Üsküdar Belediyesi marifetiyle betonlaştırılmak isteniyor" diye konuştu. İstanbul Üsküdar Belediyesi'ne bağlı Acıbademdeki tek yeşil alan olan eski Otosan arazisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1999 Marmara depremi sonrası Anadolu yakasında en büyük deprem sonrası toplanma ve çadır alanı ilan edilmişti. 2006 yılında ise aynı alan IBB tarafından ilköğretim, lise, spor alanı, park ve yeşil alan olarak düzenlenip kamuya terk şartıyla yapılaşmaya açıldı. AKP'li Üsküdar Belediyesi ise kamuya ait olması gereken bu alanı Saf Gayrimenkul, Akasya Inşaat'ın hizmetine verdi. İzin şartı olan kamu binalarının hiçbiri yapılmadan inşaat tamamlandı. Mahalle sakinlerinin baskı ve zorlamaları sonucu 2 bin metrekarelik alan yeşil olarak kalabildi. 


Başak KAHVECİAydınlık


Geri Dön