16 / 04 / 2024

Acıbadem, Sistina Hastanesi ile özel anlaşma imzaladı!

Acıbadem, Sistina Hastanesi ile özel anlaşma imzaladı!

Makedonya'nın ilk özel hastanesi Sistina ile özel anlaşma imzalayan Acıbadem Grubu, know-how satarak dünya markası olma hedefine Balkanlar üzerinden start verdi



Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yedi ay önce kapılarını açan Sistina ile yaptığı 5 yıllık anlaşmayla Acıbadem Grubu, Balkanlar'a 'akıl hocalığı' yapacak. Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 'Bundan 10 yıl önce biz de Harvard'la benzer bir anlaşma yapmıştık. Beş yıl boyunca onlardan çok şey öğrendik, biz de onlara çok şey verdik. Bu anlaşmadan ticari bir gelir beklentimiz yok. Bu bilgi transferi için yapılmış bir işbirliği. Bizim 20 yılda aldığımız yolu bu anlaşma ile onların çok daha kısa sürede alacağına inanıyorum' diye konuştu.

YURTDIşžINDA BÜYÜYECEK

Yurtiçinde  Ankara  ve Bodrum'da iki hastanenin inşaatına devam ettiklerini belirten Aydınlar, bundan sonra hedeflerinin ağırlıklı olarak yurtdışı olacağını söyledi. Aydınlar, şöyle devam etti: 'Türkiye'de 11 hastane, 8 tıp merkezi ile 25'in üzerinde noktada sağlık hizmeti veriyoruz. Bizim hastane kalitemizle doğru orantılı olarak hitap ettiğimiz kesim belli. Dolayısıyla Türkiye'de pazarından çok bundan sonra hedefimiz yurtdışı. Bizi yurtdışında yatırımcı ve işletmeci olarak göreceksiniz. Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu ve Balkanlar bizim için potansiyel taşıyor. Öncelikle Türkiye'nin güney ve kuzey komşu ülkelerinde olmayı hedefliyoruz. Birkaç ay içinde, bizi birkaç ülkede birden görebileceksiniz. Hedefimiz dünya markası olmak.'

30 MİLYON $ KAZANDI

Sağlık turizminden elde ettikleri cironun üç yıl önce yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Mehmet Ali Aydınlar, bugün bu rakamın 30 milyon dolar civarına ulaştığını ifade etti. Bunun toplam cironun yüzde 6-7'si anlamına geldiğini ifade eden Aydınlar, bir yılda 250'nin üzerinde hastaya kalp ameliyatı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Hastanede kilise de var mescit de!

SİSTİNE Acıbadem Hastanesi'nin bahçesinde hem hastalar hem de yakınları için yapılmış küçük bir kilise bulunuyor. Ayrıca hastane içinde Müslüman hastalar düşünülerek bir de mescit yapılmış. Mescidin içi ise gül suyu kokuyor! 67 odalı hastanede 5 tane VIP oda bulunuyor. Hastalara kişisel kozmetik ürünlerinden pijamalarına kadar hepsi ücretsiz olarak veriliyor.

Acıbadem Üniversitesi, sosyal sorumluluk projem!

İKİ yıl önce kapılarını açan ve sağlık sektörüne yönelik eleman yetiştirmeyi hedefleyen Acıbadem Üniversitesi'nin bir 'sosyal sorumluluk projesi' olduğunu ve bizzat kendi tarafından fonlandığını belirten Mehmet Ali Aydınlar, 'Üniversiteler sağlık sektörü açısından çok önemli. Burada amacım para kazanmak değil. Hatta burayı kendim finanse ediyorum. Bu benim sosyal sorumluluk projem. Burada 600'e yakın öğrenci var. Tıp Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nun yanı sıra burada bir de diş hekimliği fakültesi planlıyoruz. Belki kampusun içinde bir de araştırma hastanesi kurabiliriz' diye konuştu.
Sabah


Geri Dön