26 / 04 / 2024

Açık pos teknolojisiyle birlikte esnaf da AVM'lerle rekabet edebilecek!

Açık pos teknolojisiyle birlikte esnaf da AVM'lerle rekabet edebilecek!

Şekerbank, 60 ıncı kuruluş yılında bin yıllık Ahilik geleneğinden yola çıkarak esnafa özel geliştirdiği 'Kapımız Esnafa Açık' platformunda 'açık pos' teknolojisiyle küçük esnafın da promosyon vererek AVM'lerle rekabette güçlü olmasını sağlayacak..



ŞEKERBANK, 60 ıncı kuruluş yılında bin yıllık Ahilik geleneğinden yola çıkarak esnafa özel geliştirdiği 'Kapımız Esnafa Açık' platformunda 'açık pos' teknolojisiyle küçük esnafın da promosyon vererek AVM'lerle rekabette güçlü olmasını sağlayacak. Ayrıca açık pos makinesi sayesinde mahalleli, esnaftan cep telefonuna TL yükleyebüecek, nakit para çekebilecek, faturasını ödeyebilecek, otobüs ve maç biletini alabilecek. 


450 bin müşteriye ulaşıldı Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin "Projemizin adını 'açık' olarak belirlerken esnafımızın bin yıllık Ahilik geleneğinden yola çıktık" dedi. Toplam kredi portföyünün yüzde 15'ini esnafa kullandırdıkları kredilerin oluşturduğunu belirten Uluşahin "Kapımız 'Esnafa Açık' platformu dahilinde 50 bine yalan esnaf müşterimize ulaştık ve bu alandaki müşteri sayımız yaklaşık 450 bine yükseldi. Bu yıl ise esnaf kredilerinde yüzde 40 büyüme hedefliyoruz" diye konuştu. 


YENİLİĞE TEKNOLOJİYE ACILACAK


ULUSAHİN, platforma ilişkin su bilgileri verdi: "Esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği, proje, ürün ve hizmet içeren 'acık' platformu ile esnafı yeniliğe, teknolojiye acacağız. Bu konuda da Şekerbank olarak sözümüzü tutuk. Öncelikle esnafın hayatını kolaylaştıracak, bir yandan da tüketiciler için ilk kez esnaftan yapılabilecek işlemlere imkan tanıyan bir ürün geliştirdik. Esnafımızı teknolojiye acan acık pos adlı bu ürün ile esnaf her ayın 15'inde yapılacak alışverişlerde komisyon ödemiyor ve aynı zamanda stok takibi yapabiliyor, artık bakkallar da AVM'lerde olduğu gibi promosyon yapabilecek. Ayrıca acık pos makinesi sayesinde mahalleli esnaftan cep telefonuna TL yükleyebiliyor, nakit para çekebiliyor, faturasını ödeyebiliyor, otobüs biletini ve mac biletini alabiliyor." 


Star


Geri Dön