26 / 04 / 2024

Acunkent mağdurları Uluhan Grup'la uzlaşmak istiyor!

Acunkent mağdurları Uluhan Grup'la uzlaşmak istiyor!

Acunkent mağdurları dün yeni bir toplantı gerçekleştirdi, Acunkent Dernek üyelerinin de katıldığı toplantıda bazı kararlar alan mağdurlar Uluhan Grup'la uzlaşmaya varmak ve evlerine kavuşmak istiyor...




17 Eylül 2015 tarihinde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüşen Acunkent mağdurları dün saat 14:00'de yeni bir toplantı gerçekleştirdi.


Esenyurt'ta gerçekleşen ve Acunkent Dernek üyelerinin de katıldığı toplantıda bazı kararlar alan mağdurlar Uluhan Grup'la uzlaşma yoluna gitmek istiyor. Evlerine biran önce kavuşmak isteyen Acunkent mağdurları  Uluhan Grup'la uzlaşmayı başarabilirlerse ek sözleşme yapacak ve sözleşmeye 3 aylık bitirme şartı koyacak.


Eylül 2015'te Acunkent Mağdurları Derneği'nin sıkıntılarını dinleyen Esenyurt Belediye Başlanı Necmi Kadıoğlu, Acunkent projesinin inşaatının bitmesi için tarafların anlaşması gerektiğini vurgulamıştı.


Kasım 2012'de teslim edilmesi gereken Uluhan Grup Acunkent projesi için ilk kazma Mart 2010’da vurulmuştu. Fakat işler yolunda gitmeyince önce Babil Kuleleleri, ardından Acunkent'te haciz geldi. Projeden daire alan hak sahipleri evlerini kurtarmak ve haklarını aramak için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Acunkent Mağdurları" grubu altında örgütlenmiş ve çeşitli eylemlerde bulunmuşlardı.  



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön