24 / 04 / 2024

Ada AVM'ye Breeam in Use Yeşil Bina Sertifikası!

Ada AVM'ye Breeam in Use Yeşil Bina Sertifikası!

2007'den beri Sakaryalılar ın gözde buluşma mekanı haline gelen, kentin "alışveriş keşfi" ADA Alışveriş Merkezi mevcut binalarda "yeşil bina sertifikasyon metodolojisi" olarak da adlandırılan Breaam In Use dan 2 kategoride "iyi" derece elde etti



Türkiye de  yeşil bina sertifikası olarak da adlandırılan ve önemi gün geçtikçe artan sertifika ile ADA Alışveriş Merkezi,  Sakarya da bu anlamda mevcut kamu ve özel sektör binaları arasında belgeyi almaya hak kazanarak, bir ilke de  imza atmış oldu. Bağımsız ve kabul görmüş bir denetleme firması tarafından yapılan değerelendirme ve puanlama süreçleri sonucunda, ADA Alışveriş Merkezi, Breeam in Use "Bina" ve "Bina Yönetimi" kategorilerinde sırasıyla %47.02 ve %46,04lik iyi dereceler ile sertifikaları almaya hak kazandı.

ADA Alışveriş Merkezi nin de bağlı bulunduğu Corio Türkiye; kurumsal sosyal sorumluluk politikaları çerçevesinde gerek yeni yatırımlarında gerekse mevcut operasyonel varlıklarında Breeam felsfesini benimsemektedir. Breeam felsefesi, mevcut binaların çevresel performanslarının ölçülebilir kriterler çerçevesinde değerlendirildiği, dünya çapında kabul gören İngiltere kökenli bir değerlendirme metodolojisi olarak karşımıza çıkmakta.  Ofisler, perakende hizmet sağlayıcıları, endüstriyel işletmeler ve okullar için verilmekte olan Breeam sertifikası ile; bina Breeam In Use çerçevesinde değerlendirilirken, bina işletme konuları öne çıkmakta, enerji, su tasarrufları, peyzaj, bina kullanıcılarını bilinçlendirme, atık yönetimi, CO2 salınımının azaltılması, bilinçli bina kullanıcıları, çevreye duyarlı  bilinçli satınalma vb alanlarda yapılabilecek düzenlemeleri kapsamaktadır. Tüm bu düzenlemeler ile binanın enerji ve su tüketiminde tasarruf sağlanırken binanın CO2 salınımı azaltılır, çevreye duyarlı, bilinçli bina kullanıcıları teşekkül eder. Her bir bina kullanıcısı birey olarak enerji ve su tasarrufuna, atık yönetimine, bilinçli satınalmaya  duyarlı olarak bilinçlendirilir, bu kapsamda bina kullanma kılavuzu (el kitabı) oluşturularak bina işletmesinde tasarruf ve verimlilik sağlanır. Aynı zamanda binaların değerini ve pazarlanabilirliğini arttıran Breeam sertifkası ile, farklılık yaratmak da amaçlanmaktadır.

Sakarya nın gözde ve çevre dostu alışveriş merkezi ADA Alışveriş Merkezi, bulunduğu şehre ve çevreye duyarlı olma konusunda öncülük etmeye devam edecektir.


Geri Dön