27 / 04 / 2024

Adalar 1/1000 ölçekli imar planı meclisten geçti!

Adalar 1/1000 ölçekli imar planı meclisten geçti!

Adalar Belediye Meclisi'nin 2015 yılı Aralık ayı toplantıları yapıldı. Aralık ayı Meclis Toplantısında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Meclisten oybirliğiyle geçti.




Aralık ayı Meclis Toplantısında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Meclisten oybirliğiyle geçti.


Adalar’da bugüne kadar gerçekleştirilememiş olan, tüm Adaları kapsayan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın hayata geçirilmesinin önemi hakkında Meclis toplantısında açıklama yapan Atilla Aytaç, konuşmasında “Adalar ilçesi hiçbir zaman 1000 ölçekli uygulama imar planına sahip olamadı. 1000 ölçekli uygulama imar planı, sit alanı bütünü Adalar ilçesinin bütünlüğü ve korunması için çok önemli. Meclisimiz, Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi grubu olarak 2 partiden oluşuyor. Oldukça şeffaf davranarak birlikte çalıştık. Hiçbir özel talep bize ulaşmadı. Plana bir bütün olarak baktık, bugün Adalar tarihinde önemli bir çığır açtık diyebilirim. Ben dahil 12 Meclis Üyemizin oybirliği ile 1000 ölçekli teklif imar planları Büyükşehir Belediyesi’ne, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na sunulmak üzere Belediye Meclisimizden geçti. Bu gerçekten çok önemli. Bu Meclisin 12 Meclis üyesi ile Tüm Adalıları temsil ettiğini düşünerek bu planların tüm Adalıların planı olduğunu düşünüyorum. Elbette mükemmel olduğunu söyleyemeyiz. Mükemmel bir planın da olabileceğini düşünmüyorum. Ama 5000 plan çerçevesinde yapılabilecek en iyi planı yaptığımızı düşünüyorum. Dolayısıyla ben, Meclisimi parti farkı gözetmeksizin emekleri için kutluyorum. Bundan sonra Meclis üyelerimizin katkısıyla gerek Büyükşehir Belediyesi’nde gerekse Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nda gerekse Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu’nda ve ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte çalışacağız ve en kısa zamanda 1000 planların yürürlüğe girmesi konusunda gayret göstereceğiz. Bu anlamda halkımızdan, bize yardımcı olacak herkesin katkısını bekliyoruz. Alınan kararların Adalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Adalet ve Kalkınma Partisi grubu adına söz isteyen Meclis Üyesi Kemal Kil ise “1984 yılında Adaların tamamı sit alanı ilan edildi. Ben 1978 doğumluyum, biz öyle gençlerdik ki teknik anlamda Adalarda hiç 1000’lik plan görmedik. Plansız gelişen Adalarda yetişen gençlerdik. 1994 yılında 5000’lik plan çıktı. 1998 yılında bu plana tekrar geçici yapılaşma koşulları getirildi ve 2007 yılına kadar bu sürdü. 1994 yılında kabul edilen plan, geçerliliğini ve sürdürülebilirliğini kaybettiğinden 2011 yılında tekrar 1000’lik plan getirildi. Maziye baktığımda 32 yıllık bir süreç bir insan ömrü neredeyse ve bu Adalar plan görmemiş. 1000’lik plan geldi bütün bilgileri bize açtınız. Biz bu planları hep beraber koordinasyonlu bir şekilde inceleme fırsatı bulduk. Bu bir uzmanlık işi, yani Meclis Üyesi olmak yetmiyor, gece gündüz çalışmak, anladığımız kadarıyla Adalar için iyi olacağına inandığımız yolda bir şeyler yapmak gerekiyordu. Sayın Belediye Başkanı ve değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu süreci açık, şeffaf anladığımız şekilde, Adaların faydasına olacak şekilde yapmaya çalıştık. Tabi ki 5000’lik plandan gelen bazı eksiklikler, bizim rol model oluşturmak istediğimiz işlerle ilgili eksiklikler olabilir. İnşallah hepimiz için en iyisi bu olur ve Adalılar da bu planla mutlu olur diyorum” dedi.


Adalar Belediye Meclisi’nden geçen kararların tamamı şöyle;

• Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı; Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Ödenek Aktarması ile ilgili teklifi hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, 2015 Yılı Evsel Katı Atık Tarifesi ile ilgili teklifi hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı; Zabıta Müdürlüğü’nün, 2016 Maktu Çalışma Ücreti ile ilgili teklifi hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• İmar Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun hazırladığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Adalar (İstanbul) İmar Planları (Kentsel Sit Alanları) hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• İmar Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun hazırladığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Adalar (İstanbul) İmar Planları (Doğal Sit Alanları) hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• İmar Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun hazırladığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Adalar (İstanbul) İmar Planları (Dolgu Alanları) hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Katı Atıkların Toplanması ve Bertaraf Ücret Tarifesi Ödeme Tarihleri hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün, Maktu Çalışma Ücreti hakkındaki raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

• Adalar Belediye Meclisinin 7. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı Ocak ayı toplantılarının 1. Birleşiminin 04.01.2016 Pazartesi günü saat 14.00’de Belediye Hizmet Binasında yapılması oybirliği ile karar verildi.



Adalar Belediyesi





Geri Dön