25 / 04 / 2024

Adalar Belediyesi'ne 32 yıl sonra haciz şoku!

Adalar Belediyesi'ne 32 yıl sonra haciz şoku!

CHP’li Adalar Belediyesi hakkında 20 milyon liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle 3 ayrı icra takibi başlatıldı. Başkan Aytaç’ın odasına anahtar saklandığı için girilemedi.



CHP'li Adalar Belediyesi, 32 yıllık tarihinde ilk kez haciz skandalıyla sarsıldı. Belediye hakkında, 20 milyon liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle 3 ayrı icra takibi başlatıldı. Başkan Atilla Aytaç'ın makam odasına, oda anahtarı saklandığı için girilemedi. Başkanın makam aracının da haciz riski nedeniyle bilinmeyen bir yerde saklı tutulduğu ortaya çıktı. 1984'e kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir "şube müdürlüğü" iken o tarihten sonra bağımsız ilçe olan Adalar Belediyesi, 19 Şubat 1994'te başkan Recep Koç'un uğradığı silahlı saldırıdan bu yanaki en büyük skandalla sarsıldı. 2009-2014 arasında eski başkan Mustafa Farsakoğlu'nun Simge İnşaat'a ihalesiz yaptırdığı kaldırım, yol gibi çalışmalar için 20 milyon liralık borcunu ödemeyen belediye hakkında üç ayrı icra takibi başlatıldı. Şirket yetkilileri, mahkemeden alınan icra kararı üzerine geçen hafta icrayı başlattı.


MAKAM ARACI KAYIP

Belediyenin bilgisayar, masa, sandalye ve görünürde bulunan tüm eşyaları haczedildi. Belediye Başkanı Atilla Aytaç'ın makam odasındaki eşyalar da haczedilmek istendi. Ancak belediye personelinin oda anahtarını saklaması üzerine eşyalar alınamadı. Alınan eşyalar yediemine teslim edildi. SABAH'a konuşan şirket avukatı Ertuğrul Korkmaz, "Belediyeden alacağımızı bir türlü tahsil edemiyorduk. Her defasında 'Hazırlık yapıyoruz. En kısa zamanda ödeyeceğiz' diyorlardı. Artık yapacak bir şeyimiz yok, son noktaya gelmiştik. 'Hesapları toparlayacağız' şeklindeki taleplerinin samimi olmadığını gördük ve işlemi başlattık" dedi. Öte yandan başkan Atilla Aytaç'ın kullandığı 34 GB 9921 plakalı Mercedes Vito marka makam aracına da icra kararı çıktı. Ancak aracın izine ulaşılamadı. Simge İnşaat'ın sahibi Cengiz Yılmazkuş, makam aracı için mahkemeden yakalama kararı çıkarttıklarını söyledi. Firmanın aracı yakalattırıp sattırma ihtimaline karşı belediyenin, aracı saklayarak mahkeme kararıyla söz konusu aracı hizmet aracı gibi gösterip haczi kaldırmaya çalıştığı iddia edildi.



Erhan ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön