19 / 03 / 2024

Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban'a kaçak inşaat davası!

Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban'a kaçak inşaat davası!

Tarihi binaya yaptığı kaçak inşaat nedeniyle Adalar Kaymakamı Kurban'ın koruma kanununa muhalefetten 3 yıla kadar hapsi istendi...



Büyükada'da 120 bin dolara satın aldığı tarihi binaya, basit onarım ruhsatıyla kaçak inşaat yaptığı tespit edilen Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban hakkında, 'kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu'na muhalefetten 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kaçak inşaat yapan Kurban'ın ilk duruşması 29 Mayıs'ta İstanbul 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Hem büyükşehir belediyesine, hem de Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na verdiği ihbar dilekçeleriyle Kaymakam Kurban hakkında dava açılmasını sağlayan Büyükada sakinlerinden Kamil Akın, "Adalar aşığı bir yurttaş olarak sorumluluğumu yerine getirdim. Kaymakamın vatandaşa örnek olması lazım" dedi. Kaymakam Kurban, onarım ruhsatıyla kaçak bina yaptığı haberinin SABAH'ta yer alması üzerine, "Kaçak inşaat yapmadım, yazılanlar doğru değil" demişti.

BALKON BÜYÜTTÜ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Koruma Uygulama Denetim Birimi Müdürlüğü (KUDEB) ekipleri ise 7 Temmuz 2008'de inşaatla ilgili şu tespitleri yapmıştı: "Binanın ön cephesinde bulunan balkonun büyütüldüğü, çatı saçağının genişletildiği, binanın gabarisinde değişiklik yapıldığı, arka cephede binanın çatısının yükseltilerek ek bir kat yapıldığı, ön ve yan cephelere ise pencere boşluğu açıldığı görüldü."
Sabah


Geri Dön