19 / 04 / 2024

Adalar'da bisiklet kiralama ve kullanma kuralları değişti!

Adalar'da bisiklet kiralama ve kullanma kuralları değişti!

Adalar Belediyesi, Büyükada ve adalardaki bisiklet kiralama ve kullanma yönetmeliğinde değişiklik... Adalar'da kiralık bisikletler tek renk olacak, yasak yerde bisiklet kullanımından kiralayan sorumlu tutulacak, 19:00'dan sonra bisiklet kiralanmayacak.



Motorlu taşıtların yasak olduğu Büyükada'ya ayak basan her insan, sokaklarda sadece iki ulaşım aracıyla karşılaşmakta: Fayton ve bisiklet. Bundan dolayı İstanbul ilçeleri arasında bisiklet sayısı ve kullanımı bakımından Adalar ilk sırada yer alıyor. Ancak İstanbul'da ve Adalar'da uluslararası standartlara sahip bisiklet yolları ve bunlara uygun trafik tabelaları olmaması ile bilgisiz ve kuralsız kullanımın da etkisiyle özellikle yaz aylarında sık sık bisiklet kazaları olmakta, bu kazalarda çok sayıda insan yaralanmakta ve hatta ölmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan olumsuzlukların tekrar yaşanmaması amacıyla yenilenen bisiklet yönetmeliği hakkında bugün esnafla toplantı yapılarak içeriği hakkında bilgi verildi. Başkan Atilla Aytaç tarafından gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Büro Amiri Okan Torak ve bisikletçi esnafı katıldı.


Adalar da bisiklet kiralama ve kullanma kuralları değişti!


Bisikletler tek renk olacak, yasak yerde kullanımdan kiralayan sorumlu!


Yönetmelikte yer alan plaka, bisiklet rengi, cezai uygulamalar ve işgaller hakkında açıklamalar yapan Aytaç konuşmasında bütün esnafın yönetmeliğe uymakla yükümlü olduğuna vurgu yaptı.


Her yaz ciddi bisiklet kazalarının meydana geldiği Adalar'da bu sorunu engellemek amacıyla yenilenen Bisiklet Kiralama Yönetmeliğine eklenen maddelerden bazıları şöyle;


- Kiralık bisikletler tek renk olacak.


- Yasak yerde bisiklete binen kiracılardan, kiraya veren işyerleri sorumludur.


- İşyerleri cephesi dışında bisiklet tabelası koyması yasaktır.


- Bisiklet kiraya veren işyerleri yeteri kadar kask ve dizlik bulundurmak zorundadır.


- Saat 19:00'dan sonra bisiklet kiraya verilmesi yasaktır.


Adalar Belediyesi


Geri Dön