28 / 03 / 2024

Adalar'ın imar planına Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay!

Adalar'ın imar planına Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay!

SİT alanı ilan edildiği 1984 yılından beri imar planlarını hazırlayamayan Adalar'ın 1/5 bin ölçeğindeki planı hazırlandı ve Büyükşehir Meclisi'nden oybirliğiyle geçti...



İstanbul'un kültür ve tarihi miras açıdan önemli ilçelerinden Adalar'ın 1/5 bin ölçekli imar planlarını Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi. Oylama sonrası konuşan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, "Adalar, tarih, kültürel ve doğal güzellikleri olan İstanbul'un en müstesna yerlerindendir. Bu değerleri gelecek kuşaklara özel bir miras olarak aktarmak hepimizin görevleri arasındadır. İBB Meclisimiz de bunu başarıyla tamamladı. Adalar Belediyesi'nde de 1/1000 ölçekli planları için çalışmalarımız sürüyor. Umarız yakın bir gelecekte o planlar tamamlanır" diye konuştu.

27 YILDIR BEKLİYORDU
1984'te 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 1. derece SİT alanı ilan edilen Adalar, kanun gereği bir yıl içinde imar planlarını hazırlama zorunluluğu olmasına karşın, tamamlayamamıştı. Bu konuda 2008'de başlayan çalışmalar, 2009'da yerel seçimlerinin ardından planları hazırlama görevinin Adalar Belediyesi'ne verilmesiyle somutlaşmış, ilçenin 1/5 binlik imar planları tamamlanmıştı.

ZEYNEL YAMAN/Sabah


Geri Dön