28 / 03 / 2024

Adam & Eve Oteli, 'En İyi Dizayn Oteli' ödülünü kazandı

Adam & Eve Oteli, 'En İyi Dizayn Oteli' ödülünü kazandı

Antalya'da bulunan Adam & Eve Oteli, Londra'da düzenlenen World Travel Award (Dünya Seyahat Ödülleri) kapsamında "En Ä°yi Dizayn Oteli" Ã&p



Adam & Eve Oteli Genel Müdürü Alper Uçar, ödülü JW Marriott otelde düzenlenen törende aldı. Tasarımı ve konsepti ile en iyi dizayn oteli ödülünü alan Adam & Eve oteli, geçtiğimiz yıllarda "seksi otel' imajından kurtulmak için yeryüzünde bir cennet (Made in Heaven) konseptine geçiş yapmıştı. Otelde bu konsept kapsamında bir 'Romantik Direktör' de bulunuyor. Sevgilisine değişik süprizler yapmak isteyenler için hazırlanan 11 farklı konpsetten birini seçtiğinizde romantik direktör devreye girerek sizin için sevgilinize bir mektup yazıyor, odayı güllerle donatıyor ya da 4 milyon 980 bin adet küçük aynanın kullanıldığı atriumda 'benimle evlenir misin' yazarak evlenme teklifini daha romantik hale getiriyor. 1 Ocak - 31 Ekim 2009 tarihleri arasında 2 bin 400 balayı çiftini ağırladıklarını da söyleyen Uçar," Biz özellikle balayı çiftlerini hedeflemiyoruz. Ancak bu alanda ilk tercih edilen otel oluyoruz" dedi. Uçar, bu sene sonu hedeflerinin 35 milyon euro ciroyu yakalamak olduğunu da kaydetti. Uçar, 2010'da eğlence konsepti ile çok konuşulacaklarını söyleyerek "Ünlü DJ ve ssanatçılarla görüşme halindeyiz" diye konuştu. 2009'un başından itibaren herşey dahil sistemine geçtiklerini söyleyen Uçar, "Herşey dahille gelen turist tam pansiyon kalan arkadaşları için de içki alıyordu. Bizim de bunu denetleme şansımız olmadığı için tamamen herşey dahil sisteme geçtik' dedi. Uçar, bu yaz doluluk oranlarının yüzde 65 olduğunu kaydettti.

"YUNAN VE Ä°SPANYOL OTELCÄ°LER 'TÃœRKLER NE YAPIYOR' DÄ°YE GELDÄ°"
Sistemin Türkiye'de çok iyi işlediğini de kaydeden Uçar, "Bu sene turizmde kan kaybeden Yunan ve İspanyol turizmcilerin yaz boyunca Antalya'ya gelerek sistemin nasıl işlediğini gözlemlediklerini de kaydetti. Bu arada World Travel Award kapsamında En lüks otel ödülünü Mardan, En iyi tam pansiyon resort otelini ise Cornelia Delux Oteli aldı. Londra'da düzenelnen Conde Nast Traveller Lüks Turizm fuarına ise Türkiye'den sadece Adam & Eve ile Mardan otelleri katıldı. Ancak Mardan Oteli'nin fuar eşyaları gümrükte takılınca stand açılamadı.

KÖR RESTORANINA İŞADAMLARI DA GELİYOR
Otelin bünyesinde iki kör garsonun hizmet ettiği tamamen karanlık bir körler restoranı da bulunuyor. Üzerine yemek dökülmemesi için bir tulum giydiriliyor. tüm yemekler kasede servis ediliyor. Karanlık restorana garsonun omzuna elinizi koyarak onun rehberliğinde giriliyor. Uçar, tamamen karanlık bir ortamda yemeklerin yendiği restoranı işadamları ve ünlülerin merak ettiğini ve geldiğini söyledi.
Dilek TaÅŸ/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Turizmin kayıp yılında Arap turistler yara sardı  
 
 Türkiye ekonomisindeki cari açığın ilacı, ithalat-ihracat dengesini koruyan en önemli etken olan turizm sektörü, ekonomik krize raÄŸmen 2009'u en az hasarla atlattı. Yaz aylarını yüzde 70 dolulukla geçirdiklerini söyleyen Antalya Adam&Eve Oteli Müdürü Alper Uçar, müşteri portföyünde yüzde 35'lik oranla yerli turistin ilk sıraya yükseldiÄŸini kaydetti. 
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki "One minute" çıkışından sonra İsrailli turistlerin gelişinin kesildiğini, tatbikat vetosuyla İsraillerin gelişinin ikinci kez durduğunu belirten Alper Uçar, "Buna karşın Suriye, Ürdün ve İran'dan bu sene gelenlerin sayısı çoğaldı. Bu ülkelerden gelen yeni turistler, İsraillilerin yokluğunu aratmadı." diye konuştu.

Turizmin Oscar'ları sayılan 2009 yılı Dünya Turizm Ödülleri (World Travel Awards) yarışmasında Antalya Belek'teki Adam&Eve Oteli üç dalda birden altın küre ödülü aldı. İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyanın sayılı otel sahipleri ve tur operatörlerinin katıldığı törenle, "Avrupa'nın en iyi dizayn oteli", "Avrupa'nın en iyi resort oteli" ve "Türkiye'nin en iyi oteli" seçilen Adam&Eve Oteli'ne verildi.

Ödül töreninden önce Türk gazetecilere bir açıklama yapan Alper Uçar, yaz aylarında kişi başı gecelik oda ücretlerinin 350 lira olduğunu ve krize rağmen fiyatları düşürmediklerini anlattı. Turizmcilerin unutmak istediği "kayıp yıl" olmasına rağmen bu yılki cirolarının 35 milyon Euro olacağını belirten Uçar, "Yurtdışından 12 çift rüya gibi bir düğünle otelimizde evlendi. Müşterilerimizden 2 bin 400'ü balayı çiftlerinden oluştu. Yine misafirlerimizin yüzde 27'sini tekrar gelenler oluşturdu." dedi.

Müşteri profillerinin ağırlıklı olarak 20 ile 50 yaş arasında olduğunu ifade eden Uçar, turistlere heyecan veren sıra dışı hizmetlerinin ilgi gördüğünü söyledi. Bunlar arasında iki körün servis yaptığı, zifiri karanlıkta yemek yenilen restoran bulunuyor. Yine çiftlerden birinin talebi üzerine bir paparazzinin çektiği fotoğraflar çıkışta albüm olarak kendilerine hediye ediliyor. 2 bin metrekarelik direksiz salonuyla Antalya'daki otellerin en genişine sahip olan otel, uluslararası kongre ve toplantılar ile televizyon çekimlerine ev sahipliği yapıyor. Son olarak Rusya'da yüzde 45 reyting oranıyla en fazla izlenen komedi şovları bin kişilik bir grupla birlikte bu otelde çekildi.

Hizmet kalitesi olarak Antalya'daki otellerin dünyanın önünde olduğunu söyleyen Uçar, bu yaz İspanyol ve Yunan turizm işletmecilerinin, Türkiye'ye kaçan müşterilerinin peşinden "Türk cazibesini" görmek için gelip gizlice otellerde kaldıklarını söyledi.
Zaman/Ä°brahim Balta


Geri Dön