19 / 04 / 2024

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi.




Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi. Başkan Sözlü, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve  Adana  Genç İşadamları Derneği’nin (AGİAD) işbirliğiyle yürütülen ve 36 projenin katıldığı yarışmada birinciliği kazanan Aybüke Ergü ve Asena Hatice Yıldırım’ın plaketlerini verdi.


Darbe kalkışmasının yıldönümünde anma törenlerinin yapılacağı, çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikleri ile atölye çalışmalarının düzenli olarak gerçekleştirileceği 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimari proje yarışması ödül töreni, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. ÇÜ Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerini kapsayan mimari proje yarışmasının ödül törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, Adana Sanayici ve İşadamları Derneğ (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ile geleceğin mimarları katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU DİRİ TUTACAK

Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin darbe kalkışmasına karşı demokrasiyi savunurken şehit düşen güvenlik güçleri ve sivil vatandaşların anısını yaşatmak amacıyla planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan proje yarışmasına büyük ilgi gösteren genç mimarlara teşekkür etti.

Şehitleri rahmetle anan Başkan Sözlü, doğrudan hükümete, devlete yönelik, iç savaş ve kaos ortamı yaratmayı amaçlayan darbe kalkışmasına karşı Türk Milleti’nin fırsat vermediğini vurguladı. Sözlü, “Milletimiz daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk diyerek, cumhuriyet kazanımlarının ortadan kaldırılmasına yönelik planlanan darbe kalkışmasına fırsat vermemiştir. Adanalı hemşehrilerimiz de kardeşi kardeşe kırdırarak, vatanı bölmeyi hedefleyen darbeci hainlere karşı ilk andan itibaren kenetlenmiştir. Biz de bu kalkışmaya karşı demokrasiyi savunurken şehit düşen güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlarımızın anısını yaşatmak üzere, birlik ve beraberlik ruhunu diri tutacak 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi’ni kentimize kazandıracağız. Seyhan Nehri kıyısında Demirköprü’nün yakınındaki 20 dönüm alanda gerçekleştireceğimiz bu projemizin mimari tasarımı izin açılan yarışmaya katılan genç mimarlara teşekkür ediyorum. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE VE İŞ DÜNYASI İLE ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli ise Türkiye için derin anlamlar taşıyan bir proje için Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayıp, Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.

AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı da kente kazandırılacak 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi Projesi’ne Adanalı iş insanları olarak destek vermekten büyük onur duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Sözlü, yarışmada birinciliği kazanan Aybüke Ergü ve Asena Hatice Yıldırım’ın plaketlerini ve hediyelerini verdi. İkincilik elde eden Emre Kaya ve Emre Çiner’in ödülünü ise Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli takdim etti. Gülümsün Adalı da Adnan Duman ve Ali Tekdal’ın üçüncülük ödülünü sundu.

JÜRİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR PLAKETLERİ

Törene katılan protokol üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi Mimari Proje Yarışması’nın jürisinde görev alan Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli, Yrd. Doç. Dr. Onur Erman, Yrd. Doç. Dr. Özlem Şenyiğit, Yüksek Mimar Güney Çabuk, İnşaat Mühendisi ve Mimar Aytaç Taşkın’a da teşekkür plaketlerini verdi. Daha sonra yarışmada birinciliği kazanan projenin sahipleri Aybüke Ergü ve Asena Hatice Yıldırım, eserle ilgili detaylı tanıtım yaptı. Dereceye giren öğrencilere AGİAD yönetimi de dizüstü bilgisayar hediye etti. Mimarlık bölümü öğrencileri ve akademisyenler tören sonunda anı fotoğrafı çektirdi.



Adana Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön