26 / 04 / 2024

Adana Aladağ Devlet Hastanesi inşaatı hızlandırıldı!

Adana Aladağ Devlet Hastanesi inşaatı hızlandırıldı!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen'in 4 yıldır bir ilerlemenin kaydedilmediği Aladağ Devlet Hastanesi'nin yapım isinin hızlandırılması ve bir an önce hizmete alınması yönündeki çabaları sonuç verdi.



 4 yıldır bir ilerlemenin kaydedilmediği Aladağ Devlet Hastanesi inşaatının hızlandırılması gerektiği yönünde 6 Eylül 2016 tarihinde soru önergesi veren ve basın toplantısı düzenleyen Türkmen'e Sağlık Bakanı Akdağ verdiği cevapta;hastanenin proje eksikliklerinin tamamlanarak, 30 Eylül 2016 tarihinde yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. 


TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP  Adana  Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen'in 4 yıldır bir ilerlemenin kaydedilmediği Aladağ Devlet Hastanesi'nin yapım isinin hızlandırılması ve bir an önce hizmete alınması yönündeki çabaları sonuç verdi. Eylül ayı basında soru önergesi ve basın toplantısı ile konuyu Meclis gündemine taşıyan Türkmen'e Sağlık Bakanı Akdağ verdiği cevapta; Hastanenin proje eksikliklerinin tamamlandığını ve 30 Eylül 2016 tarihinde yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. 


Türkmen'in 2012 yılında temeli atılan Aladağ Devlet Hastanesi inşaatında aradan gecen 4 yıllık sürede bir ilerleme olmadığı, ilçede yasayan vatandaşlar için sağlık konusundaki bu hayati eksikliğin bir an önce giderilmesi yönünde verdiği soru önergesine cevap veren Sağlık Bakanı Recep Akdağsunlan söyledi: "Adana îli Aladağ Devlet Hastanesinin yapım isi için 14.06.2012 tarihinde 500 takvim günü süreli olmak üzere protokol imzalanmış ancak yapım isine ait projeler, ilgili firma tarafından gec hazırlattırıldığından yer teslimi ancak 13.04.2015 tarihinde yapılabilmiştir. İslerin yavaş ilerlemesi nedeni ile söz konusu protokol, karşılıklı görüşülüp anlaşılarak 16.11.2015 tarihinde fesih edilmistir.Bakanlığımızca yaklaşık maliyet calısması ve statik projelerdeki eksiklikler tamamlanmış olup, 30.09.2016 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir" Türkmen gelen cevap üzerine yaptığı açıklamada, Hastane inşaatına hız kazandırmak ve vatandasın bu konudaki sorunlanna çözüm getirmek adına yürüttüğü çalışmaların ardından Hastanenin yapım ihalesinin gerçekleştirilmiş olmasını öğrenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "umarım hastane inşaatı yeni beklemeler yaşanmadan en kısa sürede tamamlanır ve hastane hizmete girer. Bundan sonraki süreci de yakından takip edeceğim" dedi. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön