29 / 03 / 2024

Adana Aladağ'da Yatılı Bölge Yurdu yapılıyor!

Adana Aladağ'da Yatılı Bölge Yurdu yapılıyor!

Adana Aladağ'da yaşanan yangın faciası sonrasında, bölgede inşa edilen Yatılı Bölge Yurdu'nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Yapımı hızla ilerleyen yurt 300 kişilik olarak planlandı.



Aladağ'da yaşanan yangın faciası sonrasında, ilçede yapımı devam eden Yatılı Bölge Yurdu'nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor 


Adana'nın Aladağ ilçesinde yapımına başlanan 300 kişilik Yatılı Bölge Yurdu binasının inşaat çalışmaları devam ediyor. Temeli atıldıktan sonra zemin çalışmaları tamamlanan yatılı bölge yurdu binasında, olumsuz hava koşullarında dahi çalışmalara ara verilmiyor. 


Kasım ayında Aladağ'da kız öğrenci yurdunda çıkan ve toplamda 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciası sonrasında ilçe de yapımı hızlandırılan yatılı bölge yurdunun ilçe adına çok önemli olduğunu söyleyen Aladağlılar, bu nedenle yurt binasının tamamlanarak en kısa sürede hizmet vermeye başlamasını istiyor. 


BAZI KÖYLERDE TAŞIMALI EĞİTİM YAPILAMIYOR 


Aladağ'ın coğrafi konum olarak dağlık bir bölgede bulunduğunu söyleyen Aladağlılar, "Aladağ'a bağlı bir çok köyün kış aylarında ilçe merkezi ile bütün bağları kopuyor. Günlerce hatta aylarca bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Kışın yağan karın yanı sıra, çamur deryasına dönen yollar araç trafiğine kapanıyor. Zaman zaman da yağmur suları yolları vuruyor. Bu nedenle bir çok köyde taşımacılık eğitim yapılamıyor. Çünkü bu köylere ulaşım sağlanamıyor. Bu yüzden merkez ile kışın irtibatı kesilen köylerde yaşayan aileler çocuklarını ilçe merkezde okutmak zorunda kalıyor." dedi. 


ÇOCUKLARINI OKUTMAK İÇİN YURDA YERLEŞTİRİYORLAR 


Aladağ merkeze yakın köylerde taşımalı eğitim yapıldığını söyleyen ilçe sakinleri, Aladağ merkeze uzak olan köylerde yaşayan ailelerin ise çocuklarını okula gönderemediğini belirtti. Aladağ merkeze uzak olan köylerde pek çok ailenin çocuklarını okula gönderemediğinin altını çizen Aladağlılar, "Aladağ merkeze uzak olan aileler çocuklarını okula göndermiyordu. Ancak son yıllarda ailelerin bu fikri değişti ve artık insanlar çocuklarını okutmak istiyor. Ancak kışın yolu bile olmayan köylerde yaşayan ailelerin çocuklarını okutabilmeleri hiçte kolay olmuyor. Dar gelirli olan hatta hiçbir geliri olmayan bu aileler çocuklarını okutabilmek için, çocuklarının kalabileceği bir yurt bulması yada ev kiralaması gerekiyor. Ancak ekonomik sorunlar yaşadıkları için ev kiralayamıyor. Bunun yerine çok düşük fiyatlara yurt bulmaya çalışıyor." dedi. 


YURT FACİASI SONRASI AİLELER HALA TEDİRGİN 


Ancak Aladağ'da Kasım ayında kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonrasında insanların hala tedirgin olduğunu söyleyen ilçe sakinleri, "İnsanlar artık bu şekilde şahıslara yada sivil toplum örgütlerine ait olan yurtlara çocuklarını bırakmak istemiyor. Yaşanan yurt faciası Aladağ'da büyük korku ve paniğe neden oldu. O yüzden şuanda insanlar, yatılı bölge yurdu binasının bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Eğer yurt binası tamamlanıp hizmet vermeye başlarla yüzlerce öğrencinin barınma sorunu çözülmüş olacak. Ancak Aladağ'da daha çok yurt binasına ihtiyaç duyuluyor." diye konuştu.


Adana Bölge


Geri Dön