29 / 03 / 2024

Adana Belediye Evleri projesi Bakanlık'tan onay bekliyor!

Adana Belediye Evleri projesi Bakanlık'tan onay bekliyor!

Adana Çukurova'daki Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayını bekliyor. 6 milyar liralık yatırımla hayata geçirilecek projede 16 bin konut yapılması planlanıyor.



Adana'nın merkez Çukurova İlçesi'nde, 7 bin hak sahibini ilgilendiren, 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay bekliyor.


Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, uzun hazırlık sürecinin ardından onay için 2015'te ilgili bakanlığa gönderildi. Yaklaşık 2 yılı aşkın süredir onay bekleyen projenin Bakanlar Kurulu kararıyla başlatıldığını anımsatan Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, "Projemiz, onaylanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda duruyor. Her an onaylanabilir. Belki de bugün onaylanmış olacak. Çok heyecanlı olduğumuz bu proje ile önemli bir hizmet hayata geçecek" dedi.

16 BİN KONUT YAPILACAK

Kentsel dönüşüm yapılacak alanla ilgili bilgi veren Soner Çetin, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm alanında işyeri ve konut olarak 7 binden fazla hak sahibi var. Taşınmazların durumu ve hak sahipleriyle ilgili çalışma tamamlandı ve konutların projeleri hazırlandı. Orada çok yeni bir yaşam alanı yapacağız. Toplamda 16 bin konut yapılması planlanıyor. Tahmini olarak 6 milyar liralık bir yatırım. Bu Cumhuriyet tarihi boyunca bir defada Adana'ya yapılan en büyük yatırım. Yani çok önemli bir yatırım. Proje onaylanınca müteahhitler konutları yapacak, hak sahiplerine teslim edecek ve kendine kalan yerleri de satacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız proje üzerinde hassasiyetle duruyor. En ufak bir olumsuzluk yok. Her an için  beklediğimiz onay gelince hemen gerekli adımları atacağız."



Hürriyet


Geri Dön