16 / 04 / 2024

Adana Belediye Meclisi’nde İmar A.Ş.nin arsa satışları tartışıldı!

Adana Belediye Meclisi’nde İmar A.Ş.nin arsa satışları tartışıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, mart ayı oturumlarının ilk toplantısı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın yönetiminde gerçekleşti. MHP Belediye Meclis Üyesi Ömer Seyfettin Turhan, İmar A.Ş.nin 12 Mart 2014 günü yapacağı 4 arsa satışına tepki gösterdi..




Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, mart ayı oturumlarının ilk toplantısı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın yönetiminde gerçekleşti. 30 Mart’ta yapılacak yerel yönetimler seçimiyle beş yıllık görev süresini dolduracak meclis üyelerinden bazıları veda konuşmalarını yapıp, helallik istedi. Günden dışı söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Ömer Seyfettin Turhan, Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.nin 12 Mart 2014 günü yapacağı 4 arsa satışına tepki gösterdi. Daha önce İmar A.Ş.nin rahatlaması için meclisin sermaye artırımına gidip, arsalarına planla düzenleme getirdiğini ifade eden Turhan, “İmar A.Ş. yönetimi Karahan’da 104 dönüm arsa sattı. Şirket sermayesi 57 bin 600 milyar. Satışa hazır 52 konut var. Değeri 19 milyon. Yüzde 65 oranında tamamlanmış 67 konut var. Biz yeni konut yapacağız deniyor. 20 gündemi olacak.” dedi. Yeni gelecek belediye yönetiminin bu konuda karar vermesini isteyen Ömer Seyfettin Turhan, “Seçime 17 gün kala arsa satışı doğru mu? Giderayak bu neyin satışı? Yangından mal mı kaçırılıyor? Bu hiçbir zaman etik değil. Bunun bir an önce durdurulması.  Adana  kamuoyunun talebi gibi düşünüyorum. Tüm kamuoyuna ve hukuka sesleniyorum: Bu satış durdurulmalı. Hiç etik değil, Gelecek belediye başkanının da yetkisinde olmalı. Bu satışının değişik anlaşılmalara neden olacağını düşünüyorum.” diye konuştu. 


BELEDİYEYE 612 DÖNÜM ARSA KAZANDIRDIK


Turhan’a cevap veren Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, dönemlerinde belediyeye 526 dönüm arsa kazandırdıklarını dile getirdi. ASKİ’nin 86 dönüm arsa satın aldığını ve 1 metresini bile satmadıklarını anlatan Aldırmaz, toplamda 612 dönüm arsanın alındığını kaydetti. Belediye Meclisi’nin verdiği yetkiyle yaklaşık 220 proje kredisi aldıklarına işaret eden Aldırmaz, şu ana kadar çıkan 155 milyon lira kredinin kullandıklarını ve bunun da 60 milyon lirasını geri ödediklerini hatırlattı. Belediye yönetimine yeni gelecek kişilere 65 milyon proje kredisini aktaracaklarına dikkat çeken Aldırmaz, “Belediye başkanı, bu projeleri devam ettirdiğinde söz konusu krediyi kullanacak. İptal da edebilir. Ama bu meclisinin proje kredisi olarak verdiği bir parayı hiç kimsenin ilan, reklam veya başka bir birimde kullanma şansı yoktur. Çünkü şartlı verilmiştir. Bunun içinde bin 100 binayı yıkarak 19 bulvar açma, 210 çıkmaz sokak, 3 tünel gibi birçok proje var. Belediyedeki bürokrat arkadaşlarıma sonuna kadar kefilim; hem yetkilidirler hem de sorumludurlar.” açıklamasını yaptı.


İMAR A.Ş.'NİN ARSA SATIŞI DOĞRU BİR KARARDIR


İmar A.Ş.nin arsa satışlarıyla ilgili yönetim kurulunun bir karar aldığına aktaran Aldırmaz, gazete ilanıyla bu satışı öğrendiğini söyledi. “O satıştan (gazete ilanı) öncesi haberim olduysa şerefsizim. ” ifadelerini kullanan Aldırmaz, doğru bir karar verildiğini savundu. Kararda tereddüdü olan her meclis üyesinin arsa satış günü gidip orada oturup, işlemleri izleyebileceğine değinen Aldırmaz, şöyle devam etti: “Yada dostunu, ahbabını gönderir. Ucuza mı, pahalıya mı satılıyor; bakar. Ama işletmeciliğin kuralı bu. İmar A.Ş., artık Sofulu’nun çöplüğünden arsa alıp, orayı kalkındırmak; Karahan’ın sonunda konut yapmaktan yorulmuştur. Bundan sonraki dönemde meclis üyelerinin ve belediye başkanının belirleyeceği stratejiye göre planlamalarını geliştirirler. Ama biz kendi dönemimizde birilerinin tahmin ettiği gibi, ‘şu arsayı sat; şunu şuna sat’ gibi şeyler olmadı, olmazda. Arkadaşlarım hem yetkilidir, hem de sorumludur. Bir üst düzey bürokratın beyanatına çok üzüldüm. ‘Yangından mal kaçırıyorlar gibi, çalışıyorlar’ diyorlar. Ben son günüme kadar çalışacağım. Belki itiraz edilir, (seçim) bir ay uzar; o güne kadar da çalışırım. Meclise 1 Nisan’da 79 kişi gelecek. Karar aldık, bu salonu bitireceğiz. Yani ben aday olamadıysam, dünyanın sonu değildir ki. Memleket çocuğuyuz, elimizden ne geldiyse yapacağız. Hiç kimse bunlardan art niyet aramasın.” Belediye Meclis Üyeleri Necmi Özcanlı, Mustafa Tuncel ve Bekir Sıtkı Özer’de birer sunum yaptı. Konuşmalardan sonra gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Ek gündem olan sınav günlerinde öğrencilerin velileriyle birlikte taşınması konusunda meclis tarafından kabul edildi.


 

Bugün


Geri Dön