26 / 04 / 2024

Adana Beşocak Stadyumu yıkılıp yerine AVM yapılacak!

Adana Beşocak Stadyumu yıkılıp yerine AVM yapılacak!

Özgür Gündem Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan habere göre; TOKİ'nin Adana Beşocak Stadyumu'rıu yıkıp yerine AVM ve konut yapmak istemesine; sivil toplum kuruluşları temsilcileri tepki gösterdi...



Adana'da 48 bin 500 metrekare alana sahip olan Beşocak Stadyumu,  TOKİ  tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Adana'da sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, Beşocak Stadyumu yerine AVM yapılmaması için topladıkları imzalan  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi. TMMOB ise, projenin iptali için yerel mahkemeye başvurdu. 


Bir dizi anket çalışması yaptıklarını söyleyen Eğitim Sen Çevre Komisyonu Üyesi Münir Korkmaz, Gazipaşa ve Cemalpaşa mahallelerinde yurttaşların kentsel dönüşümle ilgili bilgilerine başvurduklarını ve yurttaşların kentsel dönüşüm istemediğini söyledi. Korkmaz, "Bizim asıl talebimiz yeşil alan olmasıdır. Eğer olmuyorsa da amatör sporcular için spor alanı olmalı. Bu statların ranta dönüşmesi hedefleniyor. Çünkü çok merkezi yerlerdeler. Ayrıca bu bölgede yaşayan sakinlerle ve esnafla yapılan anket çalışmasında da insanlar yeşil alan olmasını istediler. 

Yöneticilere Gezi Parkı'nı unutmamalarını öneriyoruz. Halka rağmen bir şey yapamazsınız diyoruz. Madem burada biz yaşıyoruz; buranın geleceğinden biz söz sahibi olmak istiyoruz. 


Adana'da bulunan çevre örgütleri, meslek örgütlerinin tamamı burada AVM olmasına 'hayır diyorlar" dedi 'Dava sürecindeyiz' Türkiye'nin 20 ilinde stadyum yapılmasının gündemde olduğunu söyleyen TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nazım Biçer, Adana'nın da içinde bulunduğu 7 ilde bulunan stadyumların şehir dışına çıkartılarak, stadyum yerlerinin rant alanı yapılmak istenildiğini kaydetti. Biçer, TMMOB olarak projenin iptal edilmesi için yerel mahkemeye başvurduklarını belirterek, "Biz bunun bir rant projesi olduğunu düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak oranın bir kamu alanı olmasını istiyoruz. 

Dava açtık ve dava sürecindeyiz. Oranın yürütmesinin durdurulması için çalışmalarımız var. 

Bir an önce bu projenin iptalini istiyoruz. Ayrıca o alanın AVM değil, yeşil alan olmasını istiyoruz" dedi. 

'Yeşil alanlarımızı bıraksınlar' Stadyumun rant alanına dönüştürülmeye çalışıldığını ifade eden Mimarlar Odası Başkanı Bekir Kamışlı ise, Beşocak Stadı'nın yerinin kentsel açıdan en uygun şekilde değerlendirildiğini kaydetti. Kamışlı, "Adana'da alışveriş merkezlerinin yapılması yeşil alanın yok olmasıdır. Bizler de bu yapılan inşaatlara izin vermeyeceğiz. 


Cemalpaşa Mahallesi'nin akciğeri olarak değerlendirdiğimiz o bölgede inşaatlara engel olmak istiyoruz. Umanm hükümet bu karardan vazgeçer yeşil alanlarımızı bizlere bırakır" dedi. 


Hamdullah Kesen/Özgür Gündem Gazetesi


Geri Dön