19 / 04 / 2024

Adana, bölge ve Ortadoğu'nun sağlık üssü olmaya koşuyor!

Adana, bölge ve Ortadoğu'nun sağlık üssü olmaya koşuyor!

Başbakan Erdoğan tarafından temeli atılan ve 6 hastaneden oluşan bin 550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü, kentin sağlık turizmi alanındaki konumunu daha da güçlendirecek....



Vali Hüseyin Avni Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan merkez Yüreğir ilçesindeki  Adana  Entegre Sağlık Kampüsü'nün kentin bugüne kadar aldığı en büyük yatırımlardan olduğunu söyledi.


Sağlık kampüsünün 1 milyar 30 milyon lira maliyetle gerçekleştirileceğini anlatan Coş, "Toplam bin 550 yatak kapasiteli 6 hastaneden oluşan şehir hastanesi projesi gerçekleştirilecek. Burada tüm hastalarımız 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti alacak. Hastanede ayrıca her hasta başına yaklaşık 190 metrekare kapalı alan ve 3 araçlık kapalı otopark ayrılacak" dedi.


Coş, teknolojinin en son imkanları kullanılarak inşa edilecek sağlık kampüsünün kentin en modern binalarından olacağını belirterek, şöyle devam etti:


"Sağlık kampüsü, akıllı bina sistemiyle yönetilecek. Sağlık kampüsünde, 182 yataklı onkoloji hastanesi, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 yataklı genel hastane, 299 yataklı ortak teşhis ve tedavi hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklı psikiyatri hastanesi faaliyet gösterecek. Bu hastane aynı zamanda en son sistem teknolojik araç gereçlerle donatılmak suretiyle sadece Adana'ya değil, bölgemizde Ortadoğu'daki ihtiyaç sahiplerine hizmet edecek bir hastane olacak."


Adana'nın sağlık turizmi açısından Türkiye'nin önemli merkezlerinden olduğunu anlatan Coş, kentin bu konumunu her geçen gün güçlendirdiğini, her yıl binlerce hastanın yurt dışından tedavi için Adana'ya geldiğini kaydetti.


Entegre sağlık kampüsünün ilin sağlık turizminde hizmet ihracatı alanındaki iddiasını daha da güçlendireceğine dikkati çeken Coş, "Bu hastane, şehrin en uygun yerinde, kolay ulaşılabilecek bir şekilde inşa ediliyor. Hiçbir problem yok, detay çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede bitmesi ve uygulama projesinin bir an önce başlaması için hem müteahhit hem Sağlık Bakanlığımız karşılıklı işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütüyor. Bu yatırımlarla Adana, sağlık alanında bölgesel merkez olma konumunu daha da güçlendirerek tüm bölgeye hatta Ortadoğu'ya hizmet verebilir hale gelecek" diye konuştu.


- Ağız ve diş sağlığı merkezi de kurulacak


Vali Coş, sağlık kampüsünün yanı sıra kentte, bölgeye ağız ve diş sağlığı konusunda hizmet verecek hastanenin de kurulacağını, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı hizmet veren Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi'nin, ağız ve diş sağlığı merkezine dönüştürülmesine ilişkin çalışmaların sonuçlandığını ifade etti.


Merkezin, 6 bin metrekare kapalı alanda, 46 ünite kapasiteli olacağını ve iki ameliyathane yapılacağını aktaran Coş, merkezin maliyetinin ise 6 milyon liranın üzerinde olacağını dile getirdi.


Kentteki hastanelerin en kısa sürede yapılması için bakanlığın ilgili kurulları ve bakanların desteğiyle işbirliği içerisinde çalıştıklarını bildiren Coş, bu yatırımlarla Adana'nın sağlık alanında bölgesel merkez olma konumunu daha da güçlendireceğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön