26 / 04 / 2024

Adana Borsa Kompleksi arazisine yapılan operasyon doğrulandı!

Adana Borsa Kompleksi arazisine yapılan operasyon doğrulandı!

Adana Ticaret Borsası'nda yuvalanan Paralel Yapı'nın Borsa Kompleksi arazisinde gerçekleştirdiği operasyon, örgütün Adana ve Hatay sorumlusu olan Barış Terkeşli tarafından doğrulandı



Paralel Yapı'nın  Adana  Ticaret Borsası'nda (ATB) gerçekleştirdiği ayak oyunlarına yönelik iddialar, o oyunların mimarları arasında yer alan örgütün eski Adana ve Hatay sorumlusu Barış Terkeşli tarafından kabul edildi. ATB'deki usulsüzlükler nedeniyle BİMER'e yazdığı şikayet üzerine işine son verilen Genel Sekreter Mustafa Hızlı'nın iddialarını doğrulayan Terkeşli, borsanın almak istediği TİGEM arazisi üzerinde cemaatin planları olmasından dolayı bu alıma engel olunup, ihtiyaç duyulan arazinin dönemin ATB Başkanı Muammer Çalışkan'ın eniştesinden alınmasının sağlandığını açıkladı. Terkeşli, operasyonun başarıyla tamamlanması üzerine Fetullah Gülen'in eski Başkan Çalışkan'a teşekkür ettiğini ileri sürdü. 


PARALEL YAPI DEVREYE GİRDİ 

Cemaat bünyesinde Gaziantep ve İstanbul'da gerçekleştirilen toplantılarda özellikle Adana bölgesinde ileriye yönelik çalışmaların yapılabilmesi için ve kalıcı gelirlerin temini açısından bir çok iş işlemlerin takibi yapıldığını anlatan Terkeşli, "O dönemde ATB'nin bize yakın ismi hatta yapının önemli bir yerinde konumu olan Muammer Çalışkan ile ilgili bir bilgi paylaşıldı. Bu bilgi TİGEM'in İncirlik yakınlarındaki yerinin kamulaştırılmasına ilişkin bir bilgiydi. Bizim bu arazi üzerinde planlarımız olduğu için ATB'nin TİGEM arazisinden vazgeçmesi gerekiyordu" dedi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'ndan (TUSKON) bir yetkili aracılığıyla Muammer Çalışkan ile bağlantı kurduklarını belirten Terkeşli, "Borsaya gittiğimizde ATB'nin buraya çok ciddi masraf yapıldığı ve bu masrafların yarın bir gün vazgeçildiği takdirde kişilerin adına zimmet çıkartacağı veya soruşturma açılabileceğinden dem vuruldu. 'Çok masraf yapıldı. Eğer biz vazgeçersek başımız ağrır' dediler. Biz de onlara her türlü teminatı verdik. Zaten onlar da bizim kim olduğumuzu ne olduğumuzu bildikleri için gönülleri rahat bir şekilde kabul ettiler" diye konuştu. 


PARELEL İSTEDİ ATB UYGULADI 

Yaptıkları görüşmenin ardından ATB Yönetim Kurulu'nun TİGEM arazisinin alınmasından vazgeçtiğini, bildiren Terkeşli, "Bizim bundan sonraki genel hedefimiz şuydu. Vazgeçilen arsanın karşısında Muammer beyin yakınlarından birinin arsasının alınabileceği, ileride bir problem olduğunda sıkıntı yaratılmayacağı teminatı verildi. Daha sonrasında biz TİGEM arazisini Adana Büyükşehir Belediyesi üzerinden uygun bir fiyata kamulaştırılması yönünde görüşme yaptık" şeklinde konuştu. Cemaatin bu yolla iki kez kazanacağını anlatan Tekeşli, şöyle konuştu: "Muammer beyin ablasının eşinden yer alması amaçlanıyor. Birincisi himmete tabi olan isim var. Nedir? Muammer beyin eniştesi. Onun elinde arazi var. İstediği gibi rayiç bedeli verilebiliyor. Resmiyette bir fiyat analizi yaparlar bu 500 lira da olur bin lira da olur. Yüksek fiyata alınır, aradaki farkın bir bölümü himmet geliri olur. Tİ- GEM'in arazisi belediye tarafından kamulaştırıldıktan sonra imar değişikliği yapılarak ilk etapta Makine İkmal Daire Başkanlığı arsanın bir kısmına kurulacak, diğer kısmına da sanayi tesisi kurularak önemli bir rant geliri sağlanacaktı." 


KANSER GİBİ YAYILIYOR 

Bu operasyonda örgüte önemli boyutta himmet geliri sağlandığını ifade eden Terkeşli, "Çünkü arazi, Muammer beyin eniştesinden o günkü şartlarda değerinin çok çok üstünde alındı. Borsa zarara uğratılmıştı ama önemli olan himmet geliriydi. Mahkemesi, hakimi, savcısı, polisi, Danıştayı, Sayıştayı her şeyi bu yapının elinde olduğu için herkes kendini dokunmazlık kılıfıyla örtüştürüyordu. O günün şartlarında yapının içerisinden biri "şu işlemi yapalım' dediğinde hukuklu hukuksuz hiçbir şeyin önemi yok. Çünkü boşuna paralel devlet yapılanması denmiyor. Vücuduna nüfuz etmiş bir kanser gibi yayılıyor ve devletin kendisi oluyor" dedi. 


OKYANUS ÖTESİNDEN TEŞEKKÜR

Okyanus ötesinin bu operasyonun ardından Muammer Çalışkan'a teşekkür ettiğini açıklayan Terkeşli, "Muammer bey, örgüt içinde önemli bir konuma sahipti. Adana gibi bir yerin ticaret borsasının başkanlığını yapıyor. Ciddi bir rant tutuyor. Bu bölgenin tarımını siz yönetiyorsunuz, gelen aidatlardan tutun da piyasayı belirleme anlamında önemli bir pozisyona sahipsiniz. Doğal olarak böyle bir isim yapı içerisinde yer aldığında kalıcı gelir kaynaklarının sağlanması ve himmetin artırılması anlamında önemli bir şeydir ki Muammer bey de yapının içerisindekigörevlerini çok sağlıklı şekilde yerine getirmiş, yapı tarafından da bizzat okyanus ötesi tarafından da takdir almış bir adamdır" diye konuştu.


'UCUZ OLDUĞU İÇİN ALDIK'

Telefonla ulaştığımız ATB Başkanı Şahin Bilgiç, arsa iddialarını yalanlayarak, "Taner Barış Terkeşli diye birini tanımıyorum. TİGEM arazisi çok yüksek fiyatlı olduğu için vazgeçtik. Defalarca görüştük ancak bir sonuç alamadık. Satın aldığımız arazinin Muammer Çalışkan ile bir ilgisi yok. Daha ucuz olduğu için oraya yöneldik. TİGEM arazisinin dönümü 88 bin liraya gelirken, bu arazinin dönümünü 50 bin liraya aldık. İşin altında başka bir niyet aramak yanlış olur" dedi.


Sabah Güney


Geri Dön