19 / 04 / 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi 104 noktada hizmet üretiyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi 104 noktada hizmet üretiyor!

Büyükşehir Belediyesi ’nin çeşitli birimleri ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekiplerinin, her gün Adana ’nın 104 ayrı noktasında hizmet ürettiği bildirildi.




Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin, daha yaşanabilir bir kent için gece-gündüz demeden hizmet ürettiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “ASKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Yol Şube Müdürlüğü, Park-Bahçeler Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı başta olmak üzere belediyemizin bütün birimleri gece-gündüz çalışarak güney-kuzey, doğu-batı ayırımı yapmadan kentin dört bir tarafına eşit şekilde hizmet götürmektedir” dedi.


ADANA’NIN YOLLARI BAŞTAN

Adana’nın Yolları Baştan projesi kapsamında görev alanına giren tüm ana cadde ve bulvarları gece gündüz asfaltladıklarını anlatan Zihni Aldırmaz, bunun yanında sanayi siteleri ve köy yollarını da yaptıklarını kaydetti.

Zihni Aldırmaz, altyapı çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayarak, “Şimdiye kadar Adana’ya 152 kilometre ana kollektör yapılmış. Biz göreve geldikten sonra 3 yılda 128 kilometre ana kollektör yaptık. Yağmur suyu ve kanalizasyon sistemini ayırıyor, su baskınlarının önüne geçiyoruz. Batı arıtmadan gelen ana kollektörün bağlantısı Yeni Vilayet civarındaki tren köprüsü altına ulaştı ve bağlantısı yapıldı. Artık 17 mahalle ile tren köprüsü altındaki su baskını tarih oldu. Atatürk Caddesi’ni Kenan Evren’e bağlama projesi kapsamında tünel inşaatı hızla sürüyor. Türkmenbaşı Bulvarı’nı da Obalar’a kadar bağlamak için çalışıyoruz. Bununla bağlantılı olarak Denizli Mahallesi’nde iki tünel yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Büyükşehir ekiplerinin tatil, hafta sonu demeden yoğun olarak çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Zihni Aldırmaz, “Amacımız Adanalı’ya en iyi hizmeti vermek” ifadesini kullandı.


Adana Gündem



Geri Dön