23 / 04 / 2024

Adana Büyükşehir Belediyesi 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı!

Adana Büyükşehir Belediyesi 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı!

Adananın merkez ilçesi Yüreğir'deki otoyolu Mithat Özsan Bulvarına bağlayacak Yonca Kavşak Projesi için lokomotif rol üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 bin metrekarelik alanda yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.



Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, planlama ve uygulama projelerini  Adana  Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu ile Mithat Özsan Bulvarı'nı bağlayacak Yonca Kavşak Projesi'nin Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylandığını, inşaat çalışmaları öncesi toplam 100 bin metrekarelik arazide imar planları değişiklikleri yapılarak kamulaştırıldığını, yıkım çalışmalarının üstlenildiğini bildirdi. 

YAPIM İŞLERİ İHALESİ BEKLENİYOR

Sinan Gül, Adana'nın ilk yonca yaprağı şeklindeki kavşağı olacak proje için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Adana Valiliği başta olmak üzere ilgili kamu kurumlarıyla tam uyum içinde çalışma yürüttüklerini kaydetti. Gül, yapımı devam eden Adana Entegre Sağlık Kampüsü, Kozarena Stadyumu, Bölge Adliye Mahkemesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesi ile Devlet Bahçeli Köprüsü'ne ulaşımı kolaylaştıracak Yonca Kavşak Projesi için Kışla Mahallesi'nde yaptıkları kamulaştırma tutarının 12 milyon liraya ulaştığını ifade etti. Gül, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Adana için önem taşıyan bu projenin yapım işleri ihalesini bir an önce gerçekleştirmesini beklediklerini vurguladı. 


Adana Refleks


Geri Dön