20 / 04 / 2024

Adana Büyükşehir'den kentsel dönüşüm atağı!

Adana Büyükşehir'den kentsel dönüşüm atağı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu merkez Çukurova İlçesi Göl Mahallesi ile Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde planlanan kentsel dönüşüm konusunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile görüştü.





Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu merkez Çukurova İlçesi Göl Mahallesi ile Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde planlanan kentsel dönüşüm konusunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile görüştü. 10 yıldır gündemde olan kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için kararlı ve özverili çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Sözlü,  TOKİ  ile işbirliği içinde depreme dayanıklı,  güvenli ve modern konutlar üreteceklerine olan inancını bildirdi.

8 MAHALLEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLAMASI YAPILIYOR

Başkan Hüseyin Sözlü, beraberinde Genel Sekreter Şaban Acar, Genel Sekreter Yardımcıları Sinan Gül, Mehmet Şahin, Oktay Karakuş,  Adana  Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna olduğu halde TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti. Adana’nın 8 mahallesinde kentsel dönüşüm planlamaları yürüten Başkan Hüseyin Sözlü, öncelikle Göl ve Sinanpaşa mahalleleri ile ilgili M. Ergün Turan’dan destek istedi.

“MODERN YAŞAM ALANLARI YÜKSELECEK”

Bu iki mahallenin yanı sıra Fatih, Köprülü, İkibinevler, Ziyapaşa, Buruk ve Göztepe mahallelerinde afet riski yüksek bölgelerde kentsel dönüşüm için çalışma yürüten Başkan Sözlü, deprem güvenli konutlar, geniş yeşil alanlar ve sosyal donatılara sahip çok nitelikli bir projeyi gerçekleştirirken, sosyal devlet ilkesine uygun şekilde hareket ederek, yıkılacak alanlarda hak sahibi vatandaşların mağdur olmamasına büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.  Başkan Sözlü, “Göl Mahallesi’ndeki 240 dönüm alanda, Sinanpaşa Mahallesi’nde 560 dönüm alanda kentsel dönüşüm hedefliyoruz. Çarpık yerleşim, riskli yapılar, yetersiz altyapı ve güvensiz sosyal donatıların bulunduğu mahallelerde kentsel dönüşüm projeleri ile modern yaşam alanlarını yükselteceğiz. Kentsel dönüşümü yaparken, 50 yıl sonraki neslin de bizleri alkışlamasını istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

“YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da vatandaşların güvenli yapılarda, daha güzel şehirlerde yaşamaları için yerel yönetimlerle ortak çaba harcadıklarını söyledi. Deprem riski, nüfus artışı, hızlı kentleşme ve gecekonduların şehirler için çok önemli sorunlar olduğunun altını çizen Turan, “Özellikle gecekondular, çarpık ve kaçak yapılan dönüştürülmesi zorlu bir süreci içeriyor. TOKİ olarak, afet riskinin ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu şehirlerde, farklı ihtiyaçları ve değişimleri göz önüne alarak, kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm projelerini geliştirmekteyiz. Adana’da bu illerimiz arasında bulunuyor” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü, TOKİ Başkanı Turan’a el dokuması kilim hediye edip, konukseverliğinden dolayı şükranlarını sundu.



Adana Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön