25 / 04 / 2024

Adana Çukurova kentsel dönüşümle yenileniyor!

Adana Çukurova kentsel dönüşümle yenileniyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ''70 dönümlük proje sahasında yıkımı yapılacak 791 konut ve 106 dükkan ve 629 hak sahibi tespit ettik. Kentsel yenileme projesinde aynı bölgeye bin 23 konut, 152 işyeri ile sosyal yaşam alanları yapacağız.'' dedi.



Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova ilçesi Göl Mahallesi’ndeki 240 dönüm alanda ve Yüreğir İlçesi Sinanpaşa. Mahallesindeki 70 dönüm alanda hazırladığı kentsel dönüşüm projeleriyle çarpık kentleşmeye neşter vurdu.


10 YILLIK SORUNA ÇÖZÜM SAĞLANIYOR

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili değerlendirme bulunan, Sözlü, 10 yıldır gündemde olan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 240 dönümlük uygulama sahasında 456 hak sahibi tespit edildiğini, ev ve işyerlerinin yanı sıra bahçelerdeki ağaçların dahi güncel değerlemesinin yapıldığını belirtti. Başkan Sözlü, depreme dayanıklı, güvenli, modern konutlarda merkezi ısıtma ve soğutma sisteminin olacağım da müjdeledi.


 ADANA'NIN KALBİ YENİLENİYOR 


Başkan Sözlü, Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi 2. Etap Kentsel ' Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ni de “Adana’mn Kalbi Yenileniyor” sloganıyla kamuoyuna duyurdu. Sheraton Oteli ile Kışla Caddesi arasında, Optimum AVM’nin kuzey kısmında kalan alanda uygulanması planlanan projenin ana hatlarını açıklayan Başkan Sözlü, şunları Söyledi: “70 dönümlük proje sahasında yıkımı yapılacak 791 konut ve 106 dükkan ve 629 hak sahibi tespit ettik. Kentsel yenileme projesinde aynı bölgeye bin 23 konut, 152 işyeri ile sosyal yaşam alanları yapacağız. Kentsel dönüşüm projelerimi gerçekleştirirken hemşehrilerimizin hakkını korumak önceliğimiz olacak. Bunu sağlarken de 50 yıl sonraki neslin bizleri alkışlamasını istiyoruz.”




Ortadoğu



Geri Dön