28 / 03 / 2024

Adana Çukurova'ya sürpriz projeler geliyor!

Adana Çukurova'ya sürpriz projeler geliyor!

Adana 5 Ocak gazetesi köşe yazarı Murat Yonat bugün ki köşe yazısında Çukurova Belediye Başkanı ile olan röportajına yer verdi. Röportaj içerisinde Çukurova Belediye Evleri'nde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projeside yer alıyor.



Adana 5 Ocak gazetesi köşe yazarı Murat Yonat bugün ki köşe yazısında Çukurova Belediye Başkanı ile olan röportajına yer verdi. Murat Yonat'ın bugün ki köşe yazısı;


5 Ocak Gazetesi geleneksel sabah kahvaltısı röportajlar serisinin bu haftaki konuğu Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin oldu. Adana'nın en elit ve göz bebeği olarak bildiğimiz Çukurova ilçemizle ilgili yapacaklarını sorduk, Soner çetin ise içtenlikle cevapladı.


Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Soner Çetin ile yaptığımız toplantıda gördüğüm, kendine güvenen,çalışma arzusu yüksek,tuttuğunu koparacak,halkın içinde olacak beyefendi bir Belediye Başkanı. Bu anlamda bende Çukurova İlçesinde ikamet eden bir vatandaş olarak memnun oldum.Neyse "sadete gel" diyeceksiniz şimdi ama gördüğümü ve hissettiğimi de ifade etmek istedim.


5 Ocak gazetesinin güçlü yazar ve çalışan kadrosundan öncelikle Kentsel dönüşüm sorusu geldi. Çukurova İlçesinde kentsel dönüşüm denince ise ilk akla Belediye evleri geliyor elbette. Çetin, Belediye Evlerindeki kentsel dönüşüm 2015 Mayıs ve ya Haziran gibi dozerlerin gireceğini söyledi. Diğer köşe yazarlarımız konuyla ilgili daha detaylı yazılarına yer verecektir elbette. Ama televizyon programlarımdan da bana çok fazla sorulan soru olduğu için kısaca satırlarıma almak istedim.Soru sorma sırası bana geldiğinde benimde defalarca haber yaptığım hiçbir Belediye Başkanının Projelerinde görmediğim 100 yıl Mahallesinde bulunan Tekart- Kadirbeyoğlu arasındaki yaklaşık 400 dönümlük vadi. Bu vadi değerlendirilir ise belkide Türkiye'nin en güzel projelerinden biri olur.Belediye Başkanları yaptıkları kalıcı ve iz bırakan hizmetleri ile anılır. Bu vadi projeside iz bırakacak bir hizmet olur bence.Başkan Çetin ise bu alanın değerlendirdiklerini ve sürpriz olduğunu söyledi. "Vadiyi cazip hale getirecek çok güzel düşüncelerimiz var,hatta 100 yıl Mahallesinde bulunan Doğal park iki diye bilinen bir parkımız var. Bu alan içinde sürpriz bir projemiz var. Ve yakın zamanda yılbaşından hemen sonra bu projelerimiz ile buluşturacağız" dedi. 


Bende bir Adanalı olarak ve bu şehirde gazetecilik yapan bir birey olarak bu projeyi sabırsızlıkla bekliyor ve takip ediyorum.Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı üzerinde bir önceki belediye döneminde yapılan kapalı semt pazarı sorununun da çözüleceğini bu alan üzerinde çalışmalar yapıldığını da sayın başkanın ağzından aldık. Bu Pazarda bulanan esnaf ve mahalle halkı bu pazarı ne yazıkki tutmadı ve daha işlev hale gelmesi gerekiyor.Çukurova belediyesine yaklaşık 20 bine yakın iş başvurusunun olduğunu ve Çukurova'nın cazibe merkezi olacağını söyleyerek yatırımcıları Çukurova İlçesine çağırdı. Son olarak ise benim sorularım arasında "Adana geçmişte kavgalardan çok çekti sizin belediyelere karşı tutumunuz ne olacak?" sorusunu yönelttim. Çetin "Adana kavgalardan çok çekti geçmişte, ama şu an böyle bir şey yaşanacağını tahmin etmiyorum" dedi . Bizlerde böyle kavgaların olmasını elbette istemiyoruz ve  Adana  için artık Belediye Başkanlarımızın çalışmalarını bekliyoruz. 

HOŞÇAKALIN 


Adana Beş Ocak

Murat Yonat



Geri Dön