29 / 03 / 2024

Adana Deftardarlığı, kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyor!

Adana Deftardarlığı, kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyor!

 Adana Defterdarlığı, ilk kez hazine arazisine kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyor. Defterdarlık, yüzde 45 kar payı ile alacağı konutları satarak, hazineye gelir sağlamayı hedefliyor.  



Adana Defterdarı Tamer Utkucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılmasının özelde  Adana  ekonomisi, genelde de Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıdığını bildirdi.
        
Utkucu, "Çünkü taşınmaz mallar boş durdukları müddetçe atıl oluyor, ekonomiye hiçbir katkı sağlanmadığı gibi işgalciler yüzünden de sıkıntı yaşıyoruz. Bu amaçla defterdarlığımızın yaptığı envanter sonucunda ekonomiye kazandırılabilecek tüm hazine arazilerini değerlendiriyoruz" dedi.
        
Kentte ilk kez bir hazine arazisini kat karşılığı vermek üzere ilana çıkardıklarını belirten Utkucu, bu sayede arsa satışından daha fazla gelir elde etmeyi planladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
        
"Adana Defterdarlığı olarak ilk kez hazine arazisine kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyoruz. Kent merkezindeki Türkmenbaşı Bulvarı’nda, son derece değerli, alışveriş merkezlerine yakın bin 700 metrekarelik bulvara cepheli alanda, toplam 5 bin metrekare kapalı olanı olacak bu arsayı yüzde 45 kar payı ile vereceğiz.
        
Konutlar tamamlandığında, Defterdarlığımızın payına düşecek konutları satarak, arsa satışından daha fazla gelir elde etmeyi umuyoruz.  Bu Adana’da ilk oluyor. Biz bu konutları kesinlikle lojman olarak değerlendirmeyi düşünmüyoruz. Elde edilecek kazancın tamamı hazineye gelir olarak aktarılacak. Bunun arkası gelecek. Bu yönde çalışmalarımız var."
        
-HAYVANCILIK-
        
Defterdar Utkucu, uygun hazine arazilerini hayvancılık yatırımlarına açma yönündeki çalışmalarının da devam ettiğini, bu kapsamda, Tufanbeyli ilçesinde 2 bin dönüm araziyle ilgili tüm işlemlerin tamamlandığını, yatırımcıları beklediklerini kaydetti.
        
Hükümetin de hayvancılığı teşvik kapsamına aldığını hatırlatan Utkucu, "Bu amaçla 2 bin dönüm araziyi hayvancılık yapılması şartıyla yatırımcıya açtık. Bununla ilgili ilan yayınlandı. Hem internet sayfamızda hem de gazete ilanlarıyla yaptığımız duyuruda, bu arazinin tahsis koşullarını belirtiyoruz. Bu ilan iki ay süreyle kalacak. Burada önemli olan yatırımcıların teşvik belgesi alması veya teşvik belgesi yerine geçecek olan Hazine Müsteşarlığından belge getirmesi. Ayrıca, diğer tahsis şartlarının da yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.
        
Utkucu, Vali başkanlığında kurulacak komisyon aracılığıyla tahsisin gerçekleşeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:
        
"Bu komisyon, getirilecek en iyi projeye arazinin tahsisini yapacaktır. Burada, en fazla istihdam yaratan, en fazla yatırım tutarı olan ve şirket veya firmalardan öz sermayesi mali yapısı en güçlü olanlar arasından seçim yapılacak. Bu kriterleri taşıyanlar arasından komisyon seçim yapacak.
        
-2 BİN DÖNÜM ARAZİYE 25 BİN TL KİRA-
        
Utkucu, 2 bin dönüm arazinin yıllık kira bedelinin 25 bin TL olacağını belirterek, "Bu bedel, piyasa koşullarının altında. Ayrıca, 49 yıllığına vereceğimiz bu irtifak hakkı için, diğer irtifak haklarında olduğu gibi hasılat payı alınmayacak.  Hükümet politikası gereği bu araziyi kiralayacak kuruluşlar, Ziraat Bankası tarafından faizsiz kredi alabilecek" diye konuştu.
        
Defterdar Utkucu, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ekonomiye ciddi kazanımlar sağladıklarını gibi binlerce kişiye de istihdam kapısı açıldığını, bunun devamının geleceğini sözlerine ekledi.
A.A


Geri Dön