25 / 04 / 2024

Adana Defterdarlığı'ndan 3.4 milyon TL'ye 4 arsa!

Adana Defterdarlığı'ndan 3.4 milyon TL'ye 4 arsa!

Adana Defterdarlığı tarafından Karataş ilçesi, Bahçe mahallesinde bulunan 4 arsa, 6 Temmuz 2015 günü 14:00'de ihaleye çıkıyor. Taşınmazların yüzölçümü 30.180,70 metrekareden başlıyor.



Adana Karataş ilçesi, Bahçe mahallesinde bulunan 4 arsa  Adana  Defterdarlığı tarafından 3 milyon 411 bin 387 TL'ye satışa çıkarılıyor. Hâzineye ait taşınmazlar üzerinde gerçek ve tüzel kişiler lehine 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesis edilecektir.


Kıymeti: 3.411.387,20 TL


A- 4706 sayılı Hâzineye Ait Taşınmaz malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik yapılması Hakkında Kanunun Ek-3 üncü maddesi, 19.D6.2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak hazırlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslara göre aşağıda yer alan mülkiyeti Hâzineye ait taşınmazlar üzerinde gerçek ve tüzel kişiler lehine 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesis edilecektir.




B- Teşvikten Yararlanma Şartları:


Ekonomi Bakanlığınca [Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü] verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olan, irtifak Hakkına veya Kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz malın maliki idarelerce takdir edilen rayiç değerin tarım ve hayvancılık yatırımı ile eğitim yatırımı için bir, turizm yatırımları iki, diğer yatırımlar için üç katından, her hal ve durumda toplam sabit yatırım tutarı I ve II nci bölgelerde birmilyon Türk Lirası, III, IV, V ve VI ncı bölgelerde ise beşyüzbinTürk Lirasından az olmayan,


Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini karşılayacak miktarda net öz kaynağa sahip olan,


Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden.


Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı on milyon Türk Lirasını aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren,


Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslarda belirtilen diğer şartları yerine getiren gerçek ve tüzel kişiler yatırım yeri tahsisi teşvikinden yararlanabilecektir Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtileri teşvikten; arazi, arsa, royaltl, yedek parça ve amortismana tâbi olmayan diğer harcarnalaı İle 13/6/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu gereği finans ve sigortacılık konularında faaliyet gösteren kurumlar, iş ortaklıkları, 16/7/1997 tarihli ve 4283 sayılı Yap-işiet Modeli ile Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması ve işletilmesi ile Eneği Satışının Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-işlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen yatırımlar ve rödovaııs sözleşmesine bağlı alarak yapılan yatırımlar yararlanamaz.


Başvuru Şekli ve Bilgiler:


Yatırımcıların 03/09/2009 tarihli ve 27338 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esasların ekindeki belgelerden Ek-l'dn yer alan talep formunu doldurarak, Ek-2'deyer alan yatırımcılardan istenecek belgeler ve Ek-6’dayer alan yatırım bilgi formu ile birlikte 06.07.2015 Pazartesi günü 14:00'e kadar Karataş Kaymakamlığına [Malmüdürlüğü] müracaat etmeleri gerekmektedir.


Başvuru sırasında yatırımcının, bütçeye gelir kaydedilmek üzere; Karataş Kaymakamlığı [Malmüdürlüğü] hesabına 2.000,00 TL [ikibin TL] yatırarak alındı makbuzunu diğer belge lerle birlikte Karataş Kaymakamlığına [Malmüdürlüğü] vermesi mecburidir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular kabul edilmez, irtifak hakkının tapuya tesciline ilişkin işlemler ile bu hakların devri ve terkini, yapı ve tesislerin inşası ve kullanımı için ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, prim ve benzeri mali yükümlülükler yatırımcı tarafından karşılanacaktır.


Yukarıdaki taşınmazlar için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar. Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların 14 üncü maddesine istinaden kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucu verilecektir.


Taşınmaz üzerine kurulacak tesisler hakkında ilgili kurum ve kuruluşların uygun görüşünün alınması zorunludur.


irtifak hakkı tesis edilecek taşınmaz, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere ilişkin uygulama projelerinin yaptırılması, gereken hallerde tescil, ifraz, tevhit, terk vb, işlemlerin yaptırılması amacıyla fiili kullanım olmaksızın bedelsiz olarak bir yıl süreyle ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde bir yıl uzatılabilir.


Yatırımcılar müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvurabilecekleri gibi taleplerini posta [PTT] aracılığıyla da yapabilirler. Ancak, pastada doğabilecek gecikmeden dolayı idare ya da komisyon sorumlu tutulamaz.


irtifak hakkı tesisi işlemine ilişkin ilan metni, http://www.miliiemlak.gov.tr, ile http://www.adanadefterdarligi.gov.tr internet adreslerinde görülebilir ve O 322 458 83 69 - 70 numaralı telefondan bilgi alınabilir, ilan olunur.


Geri Dön