19 / 04 / 2024

Adana Entegre Sağlık Kampüsü gelecek yıl açılacak!

Adana Entegre Sağlık Kampüsü gelecek yıl açılacak!

ADANA'da yapımı devam eden 540 milyon Euro yatırımla gerçekleşen 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatı devam ediyor.



Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) tarafından 2015'te inşaatına başlanılan  Adana  Entegre Sağlık Kampusu'nun gelecek yılın ortalarında hizmete girmesi bekleniyor. Toplam yatırım bedeli 540 milyon Euro olan tesisin 12 ay içerisinde 540 bin metrekare inşaat alanının betonarme işlerinin tamamlandığını belirten RSY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, "Adana hastane projemizi sözleşme süresinden daha erken tamamlayarak gelecek yılın ortalarında teslim etmeyi öngörüyoruz. Kampus tamamlandığında 1550 yatak kapasitesi ve dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile yalnızca bulunduğu bölgenin değil, dünyanın sayılı hastaneleri arasında yer alacak" dedi.


Adana Entegre Sağlık Kampüsü gelecek yıl açılacak!

KAMPÜSTE NELER OLACAK?

Adana Entegre Sağlık Kampusu bünyesinde 584 yataklı genel hastane; 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi; 182 yataklı onkoloji hastanesi ve 185 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi bulunacak. Ana hastanenin yüksek donanımlı 180 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 57 ameliyathanesi, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek. Ayrıca 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi binaları, kampusun fonksiyonlarını tamamlayacak.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SİSMİK İZOLATÖRLÜ HASTANESİ

Adana Entegre Sağlık Kampusu Projesi, 1512 adet sismik izolatörü ile tamamlandığında dünyanın en büyük sismik izolatörlü hastanesi olacak. Dünyanın en ileri teknolojisine sahip deprem izolatörleri sayesinde, yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan yerine getirmeye devam edebilecek. Böylece her gün ev sahipliği yapacağı, on binlerce kişiye her koşulda kesintisiz ve güvenli bir şekilde sağlık hizmeti sağlayabilecek. Ayrıca Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun projesi dünyaca ünlü global altyapı ve proje finans platformu Infrastructure Journal Global tarafından Avrupa'nın En İyi Projesi ödülüne, Partnership Awards tarafından 2015 yılının En İyi Sağlık Projesi İşbirliği ödülüne ve EMEA Finance tarafından verilen, Finansal Başarı ödülüne layık görüldü.


Hürriyet 


Geri Dön