19 / 03 / 2024

Adana Entegre Sağlık Kampüsü turizmi hareketlendirecek!

Adana Entegre Sağlık Kampüsü turizmi hareketlendirecek!

Sadece Kuzey Irak'tan yılda binden fazla kişinin tedavi için geldiği Adana'da yapılacak Entegre Sağlık Kampüsü sayesinde kentin hem iç hem dış sağlık turizminde daha çok söz sahibi olacağı bildirildi




Sadece Kuzey Irak'tan yılda binin üzerinde kişinin tedavi için geldiği Adana'da yapılacak Entegre Sağlık Kampüsü'nün tamamlanmasıyla kent, hem iç hem dış sağlık turizminde daha çok söz sahibi olacak.


TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan  Adana  Entegre Sağlık Kampüsü'nün, Türkiye'nin "en güzel" sağlık kampüsü olacağını söyledi.


Bin 550 yatak kapasiteli 6 binadan oluşan hastanenin 1 milyar 30 milyon lira maliyetle gerçekleştirileceğini bildiren Ünüvar, bu kampüsün en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.


Merkez Yüreğir ilçesindeki sağlık kampüsü yerinin temin edilmesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun özel gayretleri olduğunu bildiren Ünüvar, buna ek olarak 78 dönümün daha alındığını, burada arsa birleştirme çalışması yapıldığını, bittiğinde inşaata başlanacağını kaydetti.


Adana'nın, sağlık alanında bölgenin önemli şehri olduğunu anlatan Ünüvar, şöyle devam etti:


"Adana, sadece Akdeniz bölgesi için değil, tüm Ortadoğu ülkeleri için çok önemli bir merkez olacak. Tabi ki etrafımızdaki çatışma ortamı hep devam etmeyecek. Bir süre sonra Suriye de huzura kavuşacak. Oradaki masum, mazlum insanlar da huzura kavuşacak. Suriye'den, Irak'tan, Lübnan'dan Adana'ya hala hastalarımız geliyor. Ortadoğu'dan gelecek hastaların ilk noktası Adana olacak. Sadece Kuzey Irak'tan yılda binin üzerinde insan Adana'ya sağlık hizmeti almaya geliyor. Sağlık kampüsü ile bu sayı daha da artacak."


Ünüvar, teknolojinin en son imkanları kullanılarak inşa edilecek sağlık kampüsünün, kentin en modern binalarından olacağını anlatarak, kampüsün akıllı bina sistemiyle yönetileceğini de bildirdi.


Kampüsün tamamlanmasının ardından Mersin, Osmaniye, Hatay ve Adana'nın farklı noktalarından çok sayıda kişinin sağlık hizmeti almak için buraya geleceğini vurgulayan Ünüvar, bu kampüsün hem iç hem de dış sağlık turizmini canlandıracağını kaydetti.


- Yonca yaprağı kavşak düzenlemesi


Ünüvar, otoyol güzergahındaki Entegre Sağlık Kampüsü'ne ulaşımın da rahat olacağını belirterek, "Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile oraya yonca yaprağı şeklinde bir kavşak düzenlemesi yapacağız. Bu sayede hem şehirden üniversiteye hem de sağlık kampüsüne ulaşımı rahatlatacağız. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştük. Bu konuyu yakından takip ediyoruz" dedi.


AA


Geri Dön