19 / 03 / 2024

Adana Entegre Sağlık Kampüsü yapım işi ihale edilecek!

Adana Entegre Sağlık Kampüsü yapım işi ihale edilecek!

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, Adana Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerinin Temin Edilmesi işini ihale edecek



Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI DAİRE BAşžKANLIĞI
ADANA ENTEGRE SAĞLIK KAMPUSU YAPIM İşžLERİ İLE ÜRÜN VE HİZMETLERİNİN TEMİN EDİLMESİ İşžİ
ÖN YETERLİK İLANI

T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı ('İdare') tarafından Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile  Adana  Entegre Sağlık Kampusu Yapım İşi İle Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi ('Proje') 5396 sayılı Kanun ile değişik 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu Ek Madde 7 ve buna dayalı 'Sağlık Tesislerinin, Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki TıbbÜ® Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik' ('Yönetmelik') hükümleri çerçevesinde belli istekliler arasında ihale usulüyle ihale edilecektir. Ön yeterlik değerlendirmesine ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

1. Proje Adana'da yapılacaktır. Proje; 400 yataklı Bölge Hastanesi, 100 yataklı Onkoloji Hastanesi, 250 yataklı Kadın Doğum ve çocuk Hastanesi, 200 yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 200 yataklı Psikiyatri Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli AdlÜ® Psikiyatri Hastanesi ve 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olmak üzere toplam 1400 yataklı bir Entegre Sağlık Kampusu yatırımını kapsamaktadır. Yüklenici; projenin finansmanı, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedarikini ve tesis için gerekli mefruşatı sağlayacaktır. Yüklenici; ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyle uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecektir. Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan Proje'nin yapım dönemi 3 yıl, işletme dönemi 25 yıl olmak üzere toplam sözleşme süresi 28 yıldır.

2. Ön yeterlik değerlendirmesi, başvuru koşullarını karşılayan yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır, ihaleye katılamayacak olanlar Yönetmelik'in 11. maddesinde, ihale dışı bırakılacak olanlar 10. maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilmektedir. İş ortaklıkları ön yeterlik başvurusunda bulunabilir, ancak konsorsiyumlar bulunamaz.

3. Ön yeterlik başvurusunda isteklilerin mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkar odası belgesi, ön yeterlik başvurusu yapmaya yetkili olduğunu gösteren imza sirküleri veya beyannamesi veya eşdeğer belgeler ile ön yeterlik şartnamesine ekli formları sunması gerekmektedir.

4. Ekonomik ve mali yeterlik kriterleri isteklilerin (a) ön yeterlik ilanının yayınlandığı yıldan önceki son beş yıllık ortalama cirolarının 100.000.000 TL' den daha düşük olmaması, (b) son beş yıllık döneme ilişkin olarak bağımsız denetim firmaları veya yeminli mali müşavirlerce onaylanmış malÜ® tablolar ile bağımsız denetim veya yeminli mali müşavir görüşlerinin ve varsa son geçici vergi beyannamelerinin sunulması ve (c) bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ve üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatlarının toplam 60.000.000 TL'den daha az olmaması şeklindedir. İş ortaklığı oluşturmak suretiyle ön yeterlik başvurusunda bulunan Adayların bu maddenin (a) ve (c) fıkrasında belirtilen kriterleri birlikte karşılaması yeterlidir.

5. Mesleki ve teknik yeterlik kriterleri isteklilerin ön yeterlik ilan tarihinden itibaren geriye doğru ilanının yayınlandığı yıldan önceki; (a) son onbeş yıl içinde en az 200 yataklı olan bir hastane yapım işinin tamamını veya en az % 80 oranında tamamlamış olması, (b) son beş yıl içinde en az 200 yataklı olan bir hastanenin hastane bilgi yönetim sistemini tamamen oluşturmuş olması veya en az bir yıllık süre boyunca işletimini tedarik etmiş olması, (c) son beş yıl içinde hastane veya sağlık kuruluşlarına yıllık ortalama en az 1.000.000 TL tutarında görüntüleme hizmeti vermiş olması, (ç) son beş yıl içinde hastane veya sağlık kuruluşlarına, yıllık ortalama en az 1.500.000 TL tutarında laboratuvar hizmeti vermiş olması şeklindedir. İsteklilerin ayrıca ISO 9001 -2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve 14001 çevre Yönetim Belgesi sunması gerekmektedir. İş ortaklıkları bu kriterleri birlikte karşılayabilir. İstekliler bu kriterleri ayrıca alt yükleniciler aracılığıyla da karşılayabilir. Bu durumda Adaylar ön yeterlik başvurularında mesleki ve teknik yeterliklerin hangi iş ortaklan veya alt yükleniciler tarafından karşılandığına dair listeyi sunmaları gerekmektedir.

6. Ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilen tüm adaylara gerekli bildirim yapılacaktır.

7. Ön yeterlik dokümanı idare'nin T.C. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat /  Ankara  adresinde görülebilir ve Sağlık Kurumlan Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne ait Vakıflar Bankası Kavaklıdere şžubesi TR**********************24 hesap numarasına 1.000 TL yatırıldıktan sonra İdarenin adresinde ön yeterlik ihale dokümanı temin edilebilir. Ön yeterliğe başvuracak olanların ön yeterlik dokümanını satın almaları zorunludur.

8. Ön yeterlik başvuruları 31.05.2011 günü saat 14:00' e kadar idare'nin T.C, Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat /ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi değildir.

İşbu ilanın Türkçe ve İngilizce metinleri arasında uyuşmazlık halinde Türkçe metin geçerli olacaktır.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön