28 / 03 / 2024

Adana Feke'de hizmet binası ve kapalı semt pazarı açıldı!

Adana Feke'de hizmet binası ve kapalı semt pazarı açıldı!

Belediye Ek Hizmet Binası ve Kapalı Semt Pazarı'nın açılışlarını yapmak üzere Feke'ye giden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü esnafla ve halkla bir araya geldi, sohbet etti, sorun dinledi.



Belediye Ek Hizmet Binası ve Kapalı Semt Pazarı'nın açılışlarını yapmak üzere Feke'ye giden  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü esnafla ve halkla bir araya geldi, sohbet etti, sorun dinledi. 

Feke'de esnaf ve vatandaşa hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Bütün mücadelemiz insanımıza layık olmak. Belediye Başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Belediyecilik hizmetlerimizle birlikte okullarımızda, köylerimizde, camilerimizde elimizdeki olanaklarla ve Cenab'ı Allah'ın verdiği manevi güçle hizmet veriyoruz" dedi.


RUS AMBARGOSUNA KARŞI, ÜRETİCİYE VE TÜKETİCİYE DESTEK

Rusya'nın Türk tarım ürünlerine uyguladığı ambargo nedeniyle üreticinin mağdur olmaması için de kampanya başlatan ve üreticiden ilk etapta 20 ton narenciye satın alan Büyükşehir Belediyesi ve Feke Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz dağıtım gerçekleştirdi. Başkan Sözlü, 5'er ve 10'ar kiloluk paketler halindeki narenciye ürünlerini vatandaşa kendi elleriyle dağıttı.


ÇALIŞIN, YARININIZI İNŞA EDİN

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Feke Belediyesi'nin birlikte yaptığı Kapalı Semt Pazarı ile Feke Belediyesi Ek Hizmet Binası'nı ziyaret eden Başkan Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Feke Gençlik Merkezi'nde de üniversiteye hazırlanan gençleri ziyaret etti. Başkan Sözlü, çok çalışarak güzel okulların kazanılabileceğini söyledi. Ancak bu şekilde verilen emeğin karşılık bulacağını anlattı. "Çalışın, yarınınızı inşa edin. Millet sizden çok şey bekliyor" diye konuştu.


AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ile Büyükşehir Bürokratları daha sonra Kapalı Semt Pazarı ve Belediye Ek Hizmet Binası'nın açılışını gerçekleştirdi.

Feke Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda düzenlenen toplu açılışın ardından, muhtarların ve Fekelilerin katılımıyla toplantı düzenlendi.


SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ SÖZLÜ BAŞKANIMIZDAN ÖĞRENİYORUZ

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Hüseyin Sözlü Bey Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce belediyeyi; çöp toplayan, yol yapan, su hizmeti veren, bir de parası yetiyorsa personelinin parasını ödeyen bir kurum olarak görüyordum. Cenab-ı Allah bize Hüseyin Sözlü Başkanımın liderliğini nasip etti ve böylece 'Bir şey değişecek, her şey değişecek sloganının' ne denli dolu yaşandığını birlikte gördük. Belediyeciliğin, rutin hizmetlerin dışında kırsal kalkınmaya verilen önem ve sosyal belediyecilik anlayışının gereklerinin yerine getirilmesiyle, nasıl daha zengin ve derin yapılabileceğini bize gösterdi. Köy yollarımız hiç kapalı kalmıyor, yollarımız yapılıyor, köylerimizde 5 bin fidan dağıtımı yapıldı, sulama amaçlı yapay göletler inşa ediliyor... Bizler sosyal belediyeciliği öğreniyoruz."


ALTYAPI SORUNLARI GERİDE KALIYOR

Başkan Hüseyin Sözlü de, yeni hizmet binası, semt pazarı ve köprülerin Feke'ye hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Başkan Sözlü, şöyle devam etti: "Feke'yi halkımızın mutlu olduğu bir şehir, bir ilçe merkezi haline getirmek ve Feke'yi kendi içinde büyütmek, geliştirmek istiyoruz. Kırsal kalkınmaya verdiğimiz önemle, Torosların eteklerinde yaşayan hemşehrilerimizin yaşadığı yerlerin, refah toplumunun bir parçası olması için mücadele ediyoruz. Bu; milletimize borcumuz, sorumluluğumuzdur, Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmak noktasında gayretimizdir. Pazar yerimiz ve köprülerimize yaklaşık 1 milyon lira gibi bir para harcadık. Feke'ye bir soğuk hava deposu yapıyoruz. Ürünlerin tazeliğini koruması ve satışına kadar muhafaza edilmesi adına önemli bir eksiği kapatacak. 2014-2015 içinde Feke'de 100 km yol yapıldı. Ayrıca köy yolları üzerinde 12 köprü ve menfez inşa edildi. Önümüzdeki süreçte 350 km daha yol yapmayı planlıyoruz. İnşallah Feke ilk dönemimizde altyapı sorunlarını geride bırakacak. Halkımızın bize gösterdiği güvene layık olmaya çalışıyoruz."

Başkan Sözlü daha sonra muhtarlarla bir araya gelerek sorun dinledi, Feke'ye önümüzdeki dönem yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi aktardı. Başkan Hüseyin Sözlü, dönüş yolunda da Kadirli ve Kozan'a uğradı, çeşitli temaslarda bulundu.


Habertürk


Geri Dön