27 / 04 / 2024

Adana Göçmen Evleri'nin imar planı değişikliğine tepki!

Adana Göçmen Evleri'nin imar planı değişikliğine tepki!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, imara Resmi Kurum Alanı (RKA) olarak işlenen Göçmen Evleri'ni ticaret artı konut alanı olarak değiştirmesine yönelik tepkiler artıyor.



Resmi kurum alanı sıkıntısından dolayı kaymakamlığın okul binasında hizmet verdiği Çukurova’daki resmi kurum alanının ticaret+konut alanına dönüştürülmesine tepkiler sürüyor.


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, imara Resmi Kurum Alanı (RKA) olarak işlenen Turgut Özal Bulvarı ile Dr. Sadık Ahmet Bulvarı'nın kesiştiği kavşaktaki Göçmen Evleri'ni ticaret artı konut alanı (TİCK) olarak değiştirmesine yönelik tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Tepkilerin nedeni ise ilçede yaşanan RKA sıkıntısı. Çukurova Kaymakamlığı ve bazı kamu kurumlarının bir okulda hizmet verdiğine dikkat çeken vatandaşlar, RKA'ların ranta kurban edildiğini iddia ediyor.


YEŞİL IŞIK YAKTI

Vatandaşların ağzından düşmeyen rant iddiaların nedeni ise değişikliğe gidilen bölgenin konumu ve bölgede CHP'li eski milletvekili Ali Demirçalı'nın arsalarının bulunması. Değişikliğe gerekçe olarak  Adana  2'nci İdare Mahkemesi'nin 2 ayrı kararının gösterilmesi de tartışmalara neden oluyor. Uzmanlar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mahkeme kararını yanlış yorumlayıp, işine gelen bir kararı alarak ranta yeşil ışık yaktığı yönünde görüş belirtiyor.


YANLIŞ YORUM

Mahkemenin sadece plan kararlarında belirsizlik yaratılması ve 2 resmi kurum parseli arasında bir imar yolunun uygun olmayacağını belirttiğini anımsatan uzmanlar, "Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yapması gereken mahkemenin ortaya koyduğu sorunları düzeltmekti. Ama onlar bunun yerine, yanlış bir şekilde yorumlanan mahkemenin kararını gerekçe gösterip, telafisi olmayacak sonuçlar doğuracağını bile bile bu bölgeyi ranta açmıştır" dedi.


RKA'LAR TEK TEK GİDİYOR

Çukurova'daki kısıtlı sayıdaki RKA'lardan biri ranta açılırken Çukurova Kaymakamlığı, Nazım İmar Planı'nda ortaöğretim tesisi olarak ayrılan ve bu amaçla tamamlanan okul binasında hizmet vermeye devam ediyor. Kaymakamlık kendisine geçici olarak tahsis edilen okul binasında yıllardır hizmet veriyor. Çukurova'daki RKA alanları tek tek elden çıkarılınca kaymakamlığın bağımsız bir binaya taşınması düşüncesi de mümkün görünmüyor.


Sabah


Geri Dön