29 / 03 / 2024

Adana Göl Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Adana Göl Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Göl Mahallesi’nde 456 hak sahibine hem kira yardımı, hem de kira öder gibi taksitlerle daire sahibi olma fırsatı sunuluyor.




Göl Mahallesi’ndeki 240 dönüm alanda uygulanacak projede 456 hak sahibine hem kira yardımı, hem de kira öder gibi taksitlerle daire sahibi olma fırsatı sunuluyor.


TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve hak sahibi vatandaşlar el ele…


Kentsel dönüşümde vizyon proje;


Adana Büyükşehir Belediyesi, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu merkez Çukurova İlçesi Göl Mahallesi’ndeki 240 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koydu. Göl Mahallesi sakinlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yürütülecek projede, 456 hak sahibine modern ve çağdaş konutlarda yaşama imkânı sunacaklarını müjdeledi.


KARARLI VE ÖZVERİLİ ÇALIŞMA SONUÇ VERDİ


10 yıldır gündemde olan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kararlılığı ve belediye ile  TOKİ  bürokratlarının birlikte yürüttüğü özverili çalışmalarla uygulama aşamasına geldi. Göl Mahallesi sakinleri, 240 dönüm alanı kapsayan kentsel dönüşümle ilgili Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan toplantıda bilgilendirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Genel Sekreter Yardımcıları Sinan Gül ve Nermin Akray, TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile ilgili bürokratların ve müşavir firma yöneticilerinin katıldığı toplantıda, projeye dair önemli açıklamalarda bulunuldu.


ÜÇ TİP KONUT YAPILACAK, YENİ BULVAR AÇILACAK


240 dönüm arazide gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm kapsamında 456 hak sahibinin tespit edildiği, ev ve işyerlerinin yanı sıra bahçelerdeki ağaçların dahi güncel değerlemesinin yapıldığı belirtildi. Buna göre tapusu veya mülkiyet hakkı bulunmayan, işgalci konumundaki vatandaşların da mağdur edilmeyeceği, hak sahipleriyle 13 Haziran’dan itibaren görüşmelere başlanacağı ve iki ay boyunca devam edeceği duyuruldu. Kentsel dönüşüme konu arazinin 100 dönümünde 119 m2 2+1, 149 m2 3+1 ve 188 m2 4+1 büyüklüğünde daireler inşa edileceği, 140dönümünde ise yeşil alanlar, parklar, spor alanları, kamu kurumlarının sosyal tesisleri, sosyal donatı alanlarının yer alacağı duyuruldu. Depreme dayanıklı,  güvenli, modern konutlarda merkezi ısıtma ve soğutma sisteminin olacağı bilgisi de verildi. Bu projeyle birlikte kuzey Adana’ya, ulaşımı rahatlatacak yeni bir bulvarın da kazandırılacağı ifade edildi. Hak sahiplerinin çalışmalar boyunca kötü niyetli kişilerce mağdur edilmemesi için Büyükşehir Belediyesi ve yetkilendirilen müşavir firma görevlileriyle iletişim kurmaları istendi. Projede daire almak isteyen hak sahiplerine, yıkılacak evlerinden taşındıktan sonra aylık 500 lira kira yardımı yapılacağı, kira öder gibi taksitlendirme kolaylığı sağlanacağı bilgisi de verildi.


”KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TOKİ’nin bugüne kadar Adana’da yaptığı en nitelikli konutların Göl Mahallesi’nde inşa edileceğini söyledi. Başkan Sözlü, deprem güvenli konutlar, geniş yeşil alanlar ve sosyal donatılara sahip çok nitelikli bir projeyi TOKİ ile birlikte gerçekleştirirken Göl Mahallesi’ndeki vatandaşların mağdur olmamasına büyük hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. Başkan Sözlü, “TOKİ ve Büyükşehir Belediyemiz, sosyal devlet ilkesine uygun hareket ediyor. Mevzuata göre kentsel dönüşüm alanlarında tapusu olmayan, mülkiyet hakkı bulunmayan vatandaşlarımıza muhdesat değerininyüzde 10’u ödenirken,  Göl Mahallesi’nde bu bedelin tamamını yansıtıyoruz. Dileyen bu bedeli daire sahibi olmak için kullanır, dileyen parasını alır. Bizim amacımız, şehir planlamasının ruhuna uygun yerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirerek, hemşehrilerimizin mutlu olmasını sağlamak, Adana’da huzur ve barış iklimini tesis etmektir” diye konuştu.



Adana Büyükşehir Belediyesi 



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Adana Büyükşehir Belediyesi, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu Çukurova ilçesi Göl Mahallesi’ndeki 240 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koydu.

10 yıldır gündemde olan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ bürokratlarının birlikte yürüttüğü çalışmalarla uygulama aşamasına geldi. Göl Mahallesi sakinleri, 240 dönüm alanı kapsayan kentsel dönüşümle ilgili Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan toplantıda bilgilendirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Genel Sekreter Yardımcıları Sinan Gül ve Nermin Akray, TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile ilgili bürokratların ve müşavir firma yöneticilerinin katıldığı toplantıda, projeye dair önemli açıklamalarda bulunuldu.


ÜÇ TİP KONUT YAPILACAK, YENİ BULVAR AÇILACAK

240 dönüm arazide gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm kapsamında 456 hak sahibinin tespit edildiği, ev ve iş yerlerinin yanı sıra bahçelerdeki ağaçların dahi güncel değerlemesinin yapıldığı belirtildi. Buna göre tapusu veya mülkiyet hakkı bulunmayan, işgalci konumundaki vatandaşların da mağdur edilmeyeceği, hak sahipleriyle 13 Haziran’dan itibaren görüşmelere başlanacağı ve iki ay boyunca devam edeceği duyuruldu. Kentsel dönüşüme konu arazinin 100 dönümünde 119 m2 2+1, 149 m2 3+1 ve 188 m2 4+1 büyüklüğünde daireler inşa edileceği, 140 dönümünde ise yeşil alanlar, parklar, spor alanları, kamu kurumlarının sosyal tesisleri, sosyal donatı alanlarının yer alacağı duyuruldu. Depreme dayanıklı, güvenli, modern konutlarda merkezi ısıtma ve soğutma sisteminin olacağı bilgisi de verildi. Bu projeyle birlikte kuzey Adana’ya, ulaşımı rahatlatacak yeni bir bulvarın da kazandırılacağı ifade edildi. Hak sahiplerinin çalışmalar boyunca kötü niyetli kişilerce mağdur edilmemesi için Büyükşehir Belediyesi ve yetkilendirilen müşavir firma görevlileriyle iletişim kurmaları istendi. Projede daire almak isteyen hak sahiplerine, yıkılacak evlerinden taşındıktan sonra aylık 500 lira kira yardımı yapılacağı, kira öder gibi taksitlendirme kolaylığı sağlanacağı bilgisi de verildi.


”KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TOKİ’nin bugüne kadar Adana’da yaptığı en nitelikli konutların Göl Mahallesi’nde inşa edileceğini söyledi. Başkan Sözlü, deprem güvenli konutlar, geniş yeşil alanlar ve sosyal donatılara sahip çok nitelikli bir projeyi TOKİ ile birlikte gerçekleştirirken Göl Mahallesi’ndeki vatandaşların mağdur olmamasına büyük hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. Sözlü, “TOKİ ve Büyükşehir Belediyemiz, sosyal devlet ilkesine uygun hareket ediyor. Mevzuata göre kentsel dönüşüm alanlarında tapusu olmayan, mülkiyet hakkı bulunmayan vatandaşlarımıza muhdesat değerinin yüzde 10’u ödenirken, Göl Mahallesi’nde bu bedelin tamamını yansıtıyoruz. Dileyen bu bedeli daire sahibi olmak için kullanır, dileyen parasını alır. Bizim amacımız, şehir planlamasının ruhuna uygun yerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirerek, hemşehrilerimizin mutlu olmasını sağlamak, Adana’da huzur ve barış iklimini tesis etmektir” diye konuştu.


Milliyet 

Bu haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı

Büyükşehir Belediyesi, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu merkez Çukurova ilçesi Göl Mahallesi'ndeki 240 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koydu. 

Göl Mahallesi sakinlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) üe birlikte yürütülecek projede, 456 hak sahibine modem ve çağdaş konuüaıda yaşama imkânı sunacaklarını müjdeledi. 

10 yıldır gündemde olan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kararlılığı ve belediye üe TOKİ bürokratlarının birlikte yürüttüğü özverili çalışmalarla uygulama aşamasına geldi. Göl Mahallesi sakinleri, 240 dönüm alanı kapsayan kentsel dönüşümle ilgili Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan toplantıda bilgilendirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Genel Sekreter Yardımcılan Sinan Gül ve Nermin Akray, TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile ilgili bürokratların ve müşavir firma yöneticüerinin katıldığı toplantıda, projeye dair önemli açıklamalarda bulunuldu. 

240 dönüm arazide gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm kapsamında 456 hak sahibinin tespit edüdiği, ev ve işyerlerinin yanı sıra bahçelerdeki ağaçlatın dahi güncel değerlemesinin yapüdığı belirtildi. Buna göre tapusu veya mülkiyet hakkı bulunmayan, işgalci konumundaki vatandaşların da mağdur edilmeyeceği, hak sahipleriyle 13 Haziran'dan itibaren görüşmelere başlanacağı ve iki ay boyunca devam edeceği duyuruldu. Kentsel dönüşüme konu arazinin 100 dönümünde 119 m2 2+1, 149 m2 3+1 ve 188 m2 4+1 büyüklüğünde daireler inşa edileceği, 140 dönümünde ise yeşil alanlar, parklar, spor alanları, kamu kurumlarının sosyal tesisleri, sosyal donatı alanlarının yer alacağı duyuruldu. 

Depreme dayanıklı, güvenli, modem konutlarda merkezi ısıtma ve soğutma sisteminin olacağı bilgisi de verildi. Bu projeyle birlikte kuzey Adana'ya, ulaşımı rahatlatacak yeni bir bulvarın da kazandırılacağı ifade edildi. Hak sahiplerinin çalışmalar boyunca kötü niyetli kişilerce mağdur edilmemesi için Büyükşehir Belediyesi ve yetkilendirilen müşavir firma görevlileriyle üetişim kurmaları istendi. Projede daire almak isteyen hak sahiplerine, yıkılacak evlerinden taşındıktan sonra aylık 500 lira kira yardımı yapılacağı, kira öder gibi taksitlendirme kolaylığı sağlanacağı bilgisi de verildi. 

Anayurt


Geri Dön