19 / 04 / 2024

Adana Hacı Sabancı OSB 2017’yi yatırımlarla geçirecek!

Adana Hacı Sabancı OSB 2017’yi yatırımlarla geçirecek!

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 2017’yi yatırımlarla geçirecek. 43 firmanın 575 milyon liralık yatırım yapacağı OSB’de 3 bin 500 kişi istihdama katılacak.



Sanayiciye sağladığı avantajlarla yerli ve yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin en gözde organize sanayi bölgeleri arasına giren  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 2017'yi yatırım ve istihdam yılı ilan etti. Türk sanayisinin güneydeki üssü AOSB, ülkemizde yaşanan terör kaynaklı olumsuzluklara rağmen 2017 yılında dev yatırımlarla büyümeye devam edecek. Yıl içerisinde yapılması planlanan yatırımların tutarı 574 milyon 716 bin 571 TL'yi bulacak.


43 FİRMADAN YATIRIM

Tekstil, gıda, plastik, kâğıt ambalaj, makine, kimya, enerji, hazır beton, çelik hasır, inşaat, ahşap, mobilya ve otomotiv gibi çok farklı alanlarda 351 firmaya ait toplam 407 işletmenin faaliyetini sürdürdüğü AOSB'ye, 2017 yılı içerisinde 43 firma tarafından yeni yatırımlar yapılacak. Bu firmalar, bölgede, toplamda 291 bin 809 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi inşa edecek. Faaliyete geçtiğinde 35 bin kişilik istihdama ek 3 bin 500 yeni istihdam imkânı sağlayacak yatırımların toplam tutarı ise 574 milyon 716 bin 571 TL olacak. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB'nin, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına olan yakınlığının yanında, havaalanı, demiryolu, uluslararası karayolu, otoyol ve limanlara yakınlığı gibi lojistik üstünlüğüyle yatırımcıya birçok avantaj sağladığını kaydetti. Sütcü, "Her geçen gün daha da güçlenen altyapısı ile sanayiciye yüksek standartlarda hizmet sunan bölgemiz için 2017 yılı, dev yatırımların hayata geçirildiği bir yıl olacak. Bu yatırımlar, hem Adana hem de ülke sanayisini güçlendirecek" dedi.


2023 HEDEFİNE KATKI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide seferberlik çağrısının çok önemli olduğunu vurgulayan AOSB Başkanı Bekir Sütcü, "Ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için yatırıma, üretime ve yeni ihracat kapıları açmaya devam edeceğiz. Yüksek katma değerli üretim ile dünya ticaretinden aldığımız payı artırarak, ülkemizi daha ilerilere taşıyacağız. Yapılacak yeni yatırımlar, ihracatımızı artırarak, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda attığı adımlara önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca, 35 bin kişinin istihdam edildiği bölgemizde yeni yatırımlarla binlerce kişiye iş ve aş kapısı açılmış olacak" diye konuştu. Türk sanayicisinin, ülkenin son dönemde atlattığı büyük badirelere rağmen geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için azim ve kararlılıkla üretmeye devam ettiğinin altını çizen AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sütcü, "Bizler, güçlü bir ekonomiye sahip olmanın yolunun üretmekten ve çok çalışmaktan geçtiğini biliyoruz. Sanayiciler olarak bu konuda üzerimize düşen görevi her koşulda yerine getirmeye çabalıyoruz" dedi.



Sabah 


Geri Dön