16 / 04 / 2024

Adana Himmetli Köyü'nde köprü temeli atıldı!

Adana Himmetli Köyü'nde köprü temeli atıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli’nin Himmetli Köyü’nü ikiye bölen çayın üzerinde hizmet verecek ve araç geçişinde kullanılacak köprünün temelini attı.



Köyün içinden geçen çayın üzerinde araç geçişinde kullanılacak köprü bulunmaması, aynı köy içindeki araç yolculuğu için 13 kilometre yol katedilmesini gerektiriyor.

Temel atma törenine Başkan Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Himmetli Muhtarı Mustafa Gönül ve Himmetli sakinleri katıldı.


13 KİLOMETRE YOL KATETMEK ZORUNDA KALINMAYACAK

Himmetli Mahallesi’nde yıllardır insanların ihtiyacı olan araç köprüsünün temelini atmak için toplanmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, “Karşı taraftaki insanlarımız araçlarıyla çayı geçmek için 13 kilometrelik yol gitmek zorunda kalıyorlardı. Temelini attığımız köprü tamamlandıktan sonra bu yol 500 metreye iniyor. Bu köprüyü yaptıran  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Bey’e Saimbeyli ve Himmetli halkı adına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.


HASTAMIZI, CENAZEMİZİ YAYA OLARAK TAŞIYORDUK

Himmetli Köyü (Mahallesi) Muhtarı Mustafa Gönül de Himmetli’de 284 hane bulunduğunu belirterek “Bu köprü önemli bir ihtiyacımızdı. Saimbeyli ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hastamızı battaniyeyle, cenazemizi tabutta sırtımızda taşıyorduk. Bundan sonra inşallah, acil ihtiyaçlarımız için karşıya araçla geçiş yapabileceğimiz bir köprümüz olacak” diye konuştu.

KÖYÜN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELİYOR

Henüz belediye başkanlığı için aday oldukları bir dönemde söz konusu ihtiyacı tespit ettiklerini kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

“Bu köprü Himmetli Yolu’nun bağlantısını teşkil edecek. Yaya köprüsü var fakat karayolu ulaşımı için 13 kilometre yol gidilerek farklı bir yönden ulaşımın gerçekleştirilmesi zorundaydı. Aynı köyde bulunan ancak suyun karşısındaki bir evden bir eve araçla gitmek için 13 kilometre yol katedilmesinin gerekliliği bizi harekete geçirdi. Himmetli Köyü’nün iki yakasını bir araya getiriyoruz. Adayken söz vermiştik. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yetkiyi üstlendik ve Saimbeyli Belediye Başkanımızla el ele vererek köyümüzün talebini yerine getiriyoruz. Bu bizim için büyük bir kıvanç kaynağı. Hayırlı uğurlu olsun.”

Himmetli sakinleri de, Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce kendilerini ziyaret ederek köprü sözünü verdiğini, söylediğini yaparak da sözünün eri bir yönetici olduğunu bir kez daha kanıtladığını söyledi.


Hürriyet


Geri Dön