20 / 04 / 2024

Adana HSOSB'de yüksekokul kuruluyor

Adana HSOSB'de yüksekokul kuruluyor

Adana'da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, (HSOSB) Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) bağlı makine, tekstil, elektrik ve endüstriyel elektronik bölümlerinden oluşacak Teknik Meslek Yüksek Okulu kurulacağı bildirildi



Adana Valisi İlhan Atış, Valilik Toplantı Salonu'nda, OSB'deki atıl bir binanın meslek yüksek okulu (MYO) olarak ÇÜ'nün kullanımına tahsis edilmesiyle ilgili protokolün imza töreninde, sanayide ara eleman sorununun çözümünün önemine dikkati çekti.

Atış, ara eleman sorununun çözümü için ÇÜ'nün önemli çalışmalar yaptığını, kentte bu konuda bir devrim yaşandığını belirterek, "Son olarak OSB'nin yanı sıra Pozantı ilçemizde de bir MYO açılıyor. Yumurtalık'ta ikinci MYO için üniversitemiz bizden yer tahsisi istedi. Ceyhan'da ise Mühendislik Fakültesi kuruluyor" dedi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise ara elemanın mühendisler kadar önemli olduğunu belirterek, "Valiliğimizin ve OSB yönetiminin uygun bulmasıyla açacağımız yüksek okulda hangi bölümlerin oluşması gerektiği konusunda 20 seçenek belirledik. Bu seçenekleri değerlendiren OSB yönetiminin önerisi doğrultusunda MYO'da makine, elektrik, endüstriyel elektronik ve tekstil bölümleri yer alacak" dedi.

Akınoğlu, MYO'nun önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlamasını planladıklarını kaydetti. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü de 282 firma ile yaklaşık 20 bin çalışanı bulunan OSB'nin yönetimi olarak, ara eleman sorununun çözümü konusunda üzerlerine düşen görevi yapmaya her zaman hazır olduklarını bildirdi. (AA)


Geri Dön