23 / 04 / 2024

Adana ile Adama kardeş şehir oldu!

Adana ile Adama kardeş şehir oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.05.2015 tarihinde yapılan 4. oturumunda toplam 15 madde oylandı. 4. madde de yer alan raporun kabülü ile de Adana ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin Adama şehri kardeş şehir oldu.



Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.05.2015 tarihinde yapılan 4. oturumunda toplam 15 madde oylandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılmadığı toplantıya MHP'li Ramazan Akyürek başkanlık yaptı. 


2. maddedeki kadro değişikliğine ait teklif ile Büyükşehir belediyesindeki 3 adet olan genel sekreter kadrosu hükümetin çıkarttığı bir karar ile 4'e yükseldi. 5. madde ise aynı komisyona iadesi yönünde oylandı ve kabul edildi. 14. madde de yer alan raporun kabülü ile de  Adana  ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin Adama şehri kardeş şehir oldu. Qeri kalan tüm maddeler oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin 4. oturumunda gündem dışı söz alan isimler de oldu. 10. madde için ise Akyürek; "Kültür evi ve Kadın Konuk Evi yapımı projesine neden karşı çıkılır anlamış değilim" dedi. 


Ulaş Çetinkaya; "Engelli haftası dolayısıyla bir çok şehirde engelli kardeşlerimiz için etkinlikler yapılmakta. Ve tabiki şehrimiz Adana'da da yapıldı. Hepimiz engelli adayıyız ve bunun bilincinde olarak engelli kardeşlerimizi kesinlikle ötekileştirmemeliyiz. Engelli kardeşlerimizin hepsi için hayatı kolaylaştırıcı çabalar içerisinde olmalıyız. Konutlar, yaşam alanları, ulaşım araçları gibi bir çok konuda engelsiz yaşam için çaRHL lışmalar yapmalıyız. Şehrimizde bir çok noktada kaldırım çalışmaları yapılıyor. Engelli kardeşlerimizde dikkate alınıyor ancak bazı noktalarda kaldırımların daraldığını görmekteyiz. Bu konuda daha dikkatli olunmasını talip ediyorum. Belediye olarak, 20 Temmuz 2015 tarihinde çıkan yasa için yasa ile "erişilebilir izleme ve denetleme" yönetmeliğine hazırlık sürecini iyi değerlendirmeliyiz. Bunun haricinde, 14 mayıs çiftçiler günü dolayısıyla Atatürkün; "Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar" sözünü hatırlatmak istiyorum. Yaşam için zorunlu olmayan ürünlerde vergi indirimine gidilmesi fakat, çiftçilerimizin girdi maliyetlerinde büyük yer kaplayan gübre ve mazotta herhangi bir iyileştirme yapılmaması çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor. Seçim bildirgemizde belirtildiği gibi CHP iktidarında vergi indirimleri ile birlikte mazot 1,5 TL olacak. Son 12 yılda iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor, boş bırakılıyor. Adana'mızda ise 15 bin Hektar yapılaşmaya açıldı ve bu alanların 1 1,2 Hektarı tarım arazisi. Hepinize teşekkür ediyorum" 


Ali Şimşek; "İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı olarak, Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü hatırlatmak istiyorum. Üreten çiftçi aileleri girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zor durumda kalıyor. Siyasi partilerin çiftçilerin durumlarını iyileştirme çabası olduğu kanaatindeyim, çiftçilerimizi her zaman desteklemeliyiz. Çiftçilerimiz üretirse tüm esnaf kazanır ve refah düzeyi yükselir. Mazotun 1,70 kuruş olması ileğiyle. Teşekkürler." Ozan 10- Sarıçam İlçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 157 18 - 659 ada parselleri, 2294 adanın kuzeyi, 1262 adanın kuzeyi, 1 1 170 adanın kuzeyinde Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 08.05.2015 tarihli ve 57 sayılı kararı ile kabul edilen i/1000 ölçekli uygulama imar planına ait komisyon raporu 1 1- Belediyemiz yetki ve sorumluluğunda bulunan 551 adet reklam yerinin 20 15 yılı kira bedeline ait komisyon raporu. 


12- Karacaoğlan Mahallesi sınırları içerisinde Kentsel Dönüşüm Alanı belirlenmesine yönelik Büyükşehir Belediye Meclisi'nin almış olduğu 13.02.2015 tarihli ve 81 sayılı kararının yeniden görüşülmesine ait komisyon raporu 13- Faaliyetlerine doğrudan katıldığımız ve çıktılarından kurumsal olarak faydalanacağımızprogramlara yönelik projeler ile ilgili belediye başkanına yetki verilmesine ait komisyon raporu 14- İsim verilmesine ait komisyon raporu 15- Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin Adama Şehri ile kardeş şehir olunmasına ait komisyon raporu. 


Adana Ekspres


Geri Dön