10 / 05 / 2024

Adana İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Adana İnşaat Fuarı yarın açılıyor

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, küresel ekonomik krizin etkilerinin hafifletilmesi açısından fuarların çok önemli olduğunu söyledi.



Ersözlü, Çukurova Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Duru Çiftçi ve TÜYAP  Adana  AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yamaç ile düzenlediği basın toplantısında, Çukurova Fuarcılık AŞ, Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliği, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin desteği ile düzenleyecekleri Adana İnşaat Fuarının 12-15 Şubat tarihleri arasında IHS-Isıtma Soğutma Havalandırma fuarı ile eş zamanlı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirtti.

Fuarı 50 bin kişinin gezmesi bekleniyor

Fuarın inşaat sektöründe yapılan yatırımların ihtiyaçlarına da hızlı cevap verecek şekilde hazırlandığını ve Çukurova başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'ya kadar tüm bölgeye hitap edeceğini belirten Ersözlü, geçen yıl açtıkları fuarı 47 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin gezdiğini, bu yıl ise 50 bin kişinin gezmesini beklediklerini bildirdi.

Ersözlü, ulaşımı rahatlatmak amacıyla 26 kentten ücretsiz otobüsler kaldıracaklarını belirterek, fuara bu yıl 10 ülkeden 147 firma ve temsilcisinin katılacağını ifade etti.
Küresel ekonomik krizlerin etkilerinin hafifletilmesi ve sektöre hareket kazandırması açısından her iki fuarın bölge açısından son derece önemli olduğunu anlatan Ersözlü, şöyle konuştu:
"Yaklaşık yüzde 99'u yerli sermayeye dayanan Türkiye inşaat sektörü, yüzlerce meslek grubunu ilgilendiren üretim ve istihdamı etkilemektedir. GSMH içerisindeki doğrudan payı ortalama yüzde 6 iken, doğrudan ve dolaylı olarak etkilediği sektörlerle beraber bu oran yüzde 30'un üzerine çıkan sektör, ekonomimizin itici gücüdür. Düzenleyeceğimiz her iki fuar sektöre büyük moral olmasının yanında iç satışların artmasına da katkı sağlayacaktır. Sektörün durgunluğuna bir nebze de olma 'dur' diyeceğimize inanıyorum."

"TÜYAP'ın ekonomik krize karlın aldığı büyüme kararını destekliyoruz"

Çukurova Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Duru Çiftçi de kentte son 2 yılda düzenledikleri 30'un üzerinde fuarı 1 milyon 200 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Bunun büyük bir rakam olduğunu ve gelenlerin yüzde 15'unu yabancı ziyaretçilerin oluşturduğunu anlatan Çiftçi, TÜYAP'ın ekonomik krize karşın aldığı büyüme kararını da desteklediklerini bildirdi.

Adana hava alanının kendileri açısından çok önemli olduğunu ve taşınmasını istemediklerini anlatan Çiftçi, Mersin'de bu yönde girişimler bulunduğunu ifade ederek konunun siyasete alet edilmemesini istedi.

Geri Dön