20 / 04 / 2024

Adana Jurassic Park'ın işletilme kararı iptal edildi!

Adana Jurassic Park'ın işletilme kararı iptal edildi!

Doğal Park'ın Jurassic Park olarak işletilmesi Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılacak.



Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan Doğal Park-2'nin CHP'li ilçe belediyesi tarafından 10 yıllığına özel bir şirkete tahsis edilerek Jurassic Park olarak işletilmesi kararı  Adana  2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılması gerekiyor. 

Kararı veren mahkeme gerekçe olarak belediye meclisinin verdiği kararla tahsis ettiği yaklaşık 30 bin metrekare arazinin yaklaşık 12 bin metrekaresinin Maliye Hazinesi'ne, 2 bin 800 metre karesinin de Büyükşehir Belediyesine ait olmasını ve bu kurumlar tarafından Çukurova Belediyesi'ne tahsis edilmemiş olmasını gösterdi. Belediyeler kanununun "meclisin görev ve yetkileri" başlıklı maddesi ile "diğer kuruluşlarla ilişkiler" maddelerine dikkat çeken mahkeme, Belediyenin sadece kendine ait taşınmazları asli görev ve hizmetlerde kullanılmak üzere bedelli ya da bedelsiz tahsis edebileceğine dikkat çekti. 

100'ÜNCÜ YIL HALKI DAVA AÇMIŞTI 

Adana'nın Merkez Çukurova ilçesi Yüzüncüvıl Mahallesi'nin girişinde bulunan Doğal Park-2'nin 30 bin metrekarelik kısmı, geçtiğimiz yaz ayında CHP'li Çukurova Belediyesi tarafından "Jurassic Park" olarak işletilmek üzere 10 yıllığına özel bir şirkete verildi. Mahalle sakinlerinin tatilde olduğu, mahalle nüfusunun azaldığı yaz aylarında başlayan inşaat mahalle sakinlerinin itirazlarına rağmen devam etti. Kendilerinin kullandığı yeşil alanın ikiye bölünerek bir kısmının ücretli bir eğlence parkına dönüştürülmesini istemediklerini söyleyen vatandaşlar, 4 yıllığına yetki verdikleri belediyenin 10 yıllığına parklarını kiraya veremeyeceğini söyleyerek belediye meclisinin tahsis kararı ve bunun için Belediye Başkanı Soner Çetin'e yetki veren kararına karşı dava açmıştı. 



Evrensel


Geri Dön