27 / 04 / 2024

Adana Karnıyarık projesinde son durum ne?

Adana Karnıyarık projesinde son durum ne?

Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Projeler Şube Müdürlüğü tarafından "D-400 Karayolu İksalı Şehir İçi Geçiş Yapısının Üstünün Kapatılması" projesinin çalışmalara hala başlanılmadığı öğrenildi.



Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Projeler Şube Müdürlüğü tarafından "D-400 Karayolu İksalı Şehir İçi Geçiş Yapısının Üstünün Kapatılması" projesinin çalışmalarının Ocak ayında itibaren ihale süreciyle başlayacağı ve ardından ise Haziran ayına kadar projenin bitirileceği açıklanmıştı. Ancak Ocak ayının üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Haziran'da bitirilmesi planlanan projenin henüz ihalesinin bile yapılıp yapılmadığı öğrenilemedi. 


Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız belediye personelleri konudan haberdar olmadıklarını, belediyenin internet sitesine bakarak öğrenebilineceğini ifade etti. İnternet sitesine bakıldığında ise ihaleyle ilgili hiçbir doküman bulunamadı. Adana'da 2011 yılında trafiğe açılan, vatandaşlar tarafından "Karnıyarık" geçit olarak bilinen D- 400 Altgeçidi'nin üstünün kapatılması konusu açıldığı günden buyana polemik konusu olmuştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden izin alınıp proje büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. 


Proje kapsamında  Adana  Merkez Cami Kavşağı ile Dörtyol Kavşağı Kavşağı'nda bulunan 373 metrekarelik alanın üzerinin yeşil alan olarak kapatılacağı öğrenildi. Alt geçidinin üstünün kapatıldığı yerler yeşil alan, dinlenme alanı ve yaya geçidinden oluşacaktı. Alt geçidin üzerinin kapatılması ile yıllardır eleştiri oklarını üzerine çeken yolun darlığını da ortadan kaldırılması planlanıyordu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Cevheribucak, konuyla ilgili Ekim ayında yaptığı kısa değerlendirmede ihaleyi Ocak sonuna kadar yapmış olacaklarını dile getirmiş, alt geçidin üstünün kapatılması ve yeşil alan çalışmasının ise Haziran ayına kadar tamamlanmasını planladıklarını aktarmıştı. Haziran ayında bitirilmesi planlanan proje hakkında aradan aylar geçmesine rağmen hiçbir somut adım atılmadı. Vatandaşlar Ekim ayında yapılan açıklamanın neden uygulanmadığını merak ettiklerini söyledi. 



Bayram BULUT/Adana İlk Haber


Geri Dön