25 / 04 / 2024

Adana Karşıyaka Camii onarılmayı bekliyor!

Adana Karşıyaka Camii onarılmayı bekliyor!

TOKİ Karşıyaka Cami'nin bugüne kadar onarılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Camiinin tavanları ile duvarlarının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle vatandaşlar ibadetlerini camiinin bodrumunda yerine getirmek zorunda kalıyor.




Adana'da geçtiğimiz yıl Ramazan ayında çıkan yangında büyük hasar gören  TOKİ  Karşıyaka Cami'nin bugüne kadar onarılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Camiinin tavanları ile duvarlarının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle vatandaşlar ibadetlerini camiinin bodrumunda yerine getirmek zorunda kalıyor. 


"YARDIM İSTİYORUZ" 

Yüreğir İlçesi AKSANTAŞ TOKİ Konutları'nın içinde bulunan caminin bugüne kadar onarılmaması vatandaşı derinden üzüyor. Kaloriferlerin takıldığı sırada yapılan kaynak sonucunda çıkan yangında hasar gören caminin bir an önce yapılmasını isteyen 75 yaşındaki Ömer Kayapınar, "Biz dünyaya yardım ediyoruz ama kimse bizim camimiz onarımı için yardımda bulunmuyor" dedi. 


KİMSE UMURSAMADI 

Caminin onarımı için imamın çalmadık kapı bırakmadığını, herkesin "Hallederiz" demesine rağmen bugüne kadar hiç kimsenin taşın altına elini koymadığını dile getiren Ömer Kayapınar, "Daha önceleri caminin çevresini uyuşturucu satıcıları ve içiciler mesken tutmuştu. İmamımız kendi imkânlarıyla caminin çevresini tel örgüyle çevirip etrafına ağaçlar dikti" diye konuştu. 


"VALİMİZE GÜVENİYORUZ"

Çıkan yangında camilerinin büyük hasar gördüğünü ve cemaatle namazlarını bodrumda kılmak zorunda kaldıklarını ifade eden yaşlı adam, şöyle konuştu: "Kentimize yeni gelen sayın valimizin bu sorunu çözeceğine inanıyorum. Gerçekten ibadet için camiye gelen vatandaşlar çok mağdur durumda. Bu mübarek ayda yetkililerin sesimize kulak vereceğine inanıyoruz" 


Sabah




Geri Dön