26 / 04 / 2024

Adana Kent Meydanı için ilk kazma vuruldu!

Adana Kent Meydanı için ilk kazma vuruldu!

Adana'nın kanayan yarası olan Saydam Caddesi ve Obalar Caddesi'nin trafik sorununu çözecek, Balıkçılar Pazarı'na yeni bir çehre kazandıracak Adana Kent Meydanı (Barış ve Demokrasi Meydanı) için ilk kazma vuruldu.



Adana'nın kanayan yarası olan Saydam Caddesi ve Obalar Caddesi'nin trafik sorununu çözecek, Balıkçılar Pazarı'na yeni bir çehre kazandıracak  Adana  Kent Meydanı (Barış ve Demokrasi Meydanı) için ilk kazma vuruldu.


Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 'Vizyon projelerimden' dediği ve Adana Kent Meydanı (Barış ve Demokrasi Meydanı) için geri sayım başladı. Yıllardır seçimle gelen yerel yönetimlerin 'sorunları çözeceğiz' dediği ancak tek bir adım dahi atmadığı projede yaklaşık yarıya yakını kamulaştırılan alanda ücretler ödendi, tapuları alınan binaların yıkımına başlandı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iş makinesine çıkarak binaların yıkımı için ilk darbeyi vurdu. Meydan ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Karalar, Türkiye'nin en büyük meydanı projesinin detayları ile ilgili bilgi vererek, "Burası Adana için çok büyük ve önemli bir proje. Buranın hem bir ticaret merkezi hem de bir yaşam merkezi olmasını istiyoruz. Avrupa'da bütün güzellikler meydanlar etrafında şekillenmiştir. Yapacağımız meydan ayrıca Türkiye'nin en büyük 'Barış ve Demokrasi Meydanı' olacak biz ilk etabını kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. Toplam 23 bin metrekare konut ve 44 bin metrekare işyerinden oluşan alanın bugün itibariyle yarıya yakınının tapularının devri alınıp paralarının ödendiği bildirildi. Ayrıca Saydam Caddesi üzerindeki iş yerleri ile Balıkçılar Pazarı esnafı ile takas anlaşması yapıldı. Yine meydan ile ilgili olarak proje yarışmasına 12 proje katılırken bu projelerden 10'u bir üst jürinin değerlendirmesine sunuldu. Mimari alanda önemli isimlerden oluşan jüri heyeti 9 Ekim Pazar günü son kez toplanacak ve Seyhan Belediyesi'nin Adana'nın çehresini değiştirecek olan kent meydanı projesi son halini bulacak.


Sabah


Geri Dön