16 / 04 / 2024

Adana kent sorunları sempozyumda tartışılacak!

Adana kent sorunları sempozyumda tartışılacak!

Adana 3'üncü Kent Sorunları Sempozyumu hazırlıkları sürerken destek ziyaretlerini sürdüren İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, ' Duyarlı herkesi Adana'nın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz ' dedi.



Adana'nın geleceğine sahip çıkılsın TMMOB  Adana  İl Koordinasyon Kurulu'nun (İKK) 2015'te yapacağı Adana 3'üncü Kent Sorunları Sempozyumu hazırlıkları sürerken destek ziyaretlerini sürdüren IKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, 'Duyarlı herkesi Adana'nın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi sempozyum çalışmaları çerçevesinde, kurul üyeleri ile Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç'ı ziyaret etti. Sempozyum hakkında bilgi veren Kavi, etkinlik öncesinde "Adana Kent Forumları" ve "Adana Gerçeği" konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenleneceğini kaydetti. Kavi. "Adana'ya taraf olan tüm yetkili, ilgili, duyarlı kişi ve kurumları Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek vermeye. Adana'nın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. Kavi. yaşam alanlarımıza ve kamuya yönelik yağma politikalarına karşı insandan. toplumdan, doğadan, bilimden, demokrasiden yana "Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür" ana temalı sempozyumun üçüncüsünün yapılacağını hatırlatarak, şöyle dedi: "Kentlerimiz eşitsizliğin giderek daha da belirginleştiği ve evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandıııldığı bir süreci yaşamaktadır. Adana, özellikle yeşil alanların giderek azaldığı, buna rağmen 5 Ocak Stadı'nın yerine AVM yapılmak istenmesi ve nehir kenarındaki alanların tahribinin planlandığı, Kentsel Dönüşüm Master Planı, Çukurova Sanayi Mas ter Planı ve Ulaşım Master Planı'nın henüz yapılmadığı. 

İmar Planlarında sorunların yaşandığı, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmanın arttığı, mevcut alt yapının yetersiz kaldığı, kentsel dönüşüm süreci ile birlikte bu sıkıntıların daha da artacağı, devam etmeyen bulvarların bulunduğu, kamu binalarının yetersiz kaldığı, pek çoğunun kent merkezinde toplandığı. Suriye'de başlayan ve halen devam etmekte olan iç savaş sebebi ile Adana'ya sığınmak zorunda kalan Suriyelilerin temel yaşam ihtiyaçlarının bile giderilmediği, çatışma riskinin giderek arttığı, şehrin ve bölgenin cazibesini kaybettiği, işsizliğin arttığı, nüfus büyüklüğünde altıncı, eğitimde ellinci sıralara gerilendiği pek çok acil ve ciddi sorunla karşı karşıyadır. Sempozyumunun esas amacı, Adana'nın sorunlarını Adanalılık. kentlilik bilinciyle çözebilmektir. Adana'ya taraf olan tüm yetkili, ilgili, duyarlı kişi ve kurumları Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek vermeye, Adana'nın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz." ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da, kentin sorunlarının işbirliği ile çözülebileceğini, bu konuda oda olarak her türlü desteğe ve katkıya hazır olduklarını söyledi. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön