24 / 04 / 2024

Adana Kireçocağı RKA'nın takas kararı kabul edildi!

Adana Kireçocağı RKA'nın takas kararı kabul edildi!

Adana Çukurova Belediyesi'nin takas yoluyla resmi kurum alanını, konut ve ticaret alanına çevirme girişimine yapılan itirazlar Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi.



Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Çukurova Belediyesi'nin Kireçocağı Mahallesi'nde şantiye olarak kullandığı Resmi Kurum Alanı'nı (RKA) Şambayadı Mahallesi'ndeki konut alanıyla takas etmeye çalışmasına yönelik üç ayrı itirazı reddetti. İlgili komisyonların teklifi MHP ve CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, AK Parti'li üyeler oylamada çekimser kaldı. Buna karara jest olarak Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in, Forum AVM ile ilgili imar değişikliği istemini bir yıl bekletme hakkı bulunmasına karşın Çukurova Belediye Meclisi'ne getireceği ifade edildi. 


SABAH GÜNEY YAZMIŞTI 

Çukurova Belediyesi'nin Fazlı Meto Bulvarı üzerinde yol, asfalt ve çöp toplama şantiyesi olarak kullandığı 38 dönümlük resmi kurum alanını, konut ve ticaret alanına, karşılığında da Şambayadı'ndaki 29 dönümlük 2 ayrı konut alanını resmi kurum alanına dönüştürme isteği Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşınmış ve teklif kabul edilmişti. Bu işin arkasında rant kokusu olduğu iddiaları SABAH Güney'e manşet olmuş, daha sonra Meclis'te kabul edilen teklife üç ayrı itiraz yapılmıştı. 


YÖNETMELİĞİ YOK SAYDILAR 

İtirazları kabul etmeyen meclis komisyonlarının, itiraza gerekçe gösterilen Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin İmar Planı Değişiklikleri başlığı altındaki 26/3-b maddesini göz ardı etmesi şaşkınlıkla karşılandı. Takası düşünülen parseller arasında 6,5 km mesafe bulunması, yüz ölçüm ve konum itibariyle aralarında büyük farklılık bulunması, takası düşünülen alanın mevcut plandaki RKA'nın etki alanına göre aynı uygulama etabı içinde yer almaması, yaya erişim mesafelerine uyulmaması komisyonlar tarafından dikkate alınmadı. 


JEST SIRASI ÇUKUROVA'DA 

Şimdi gözler Çukurova Belediye Meclisi'ne çevrildi. Bir süreden beri Forum AVM'nin imar planı değişikliğini gündeme almayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in takas teklifinin kabul edilmesinden sonra Büyükşehir'e jest olarak onların talebini meclis gündemine alacağı, bir yıl bekletme hakkı olmasına rağmen talebi bekletmeden ilk toplantıda onaya sunacağı konuşuluyor. 




Sabah


Geri Dön