19 / 04 / 2024

Adana Kozan Belediyesi inşaat ruhsatı vermeye başladı!

Adana Kozan Belediyesi inşaat ruhsatı vermeye başladı!

Kozan Belediyesi, Eylül ayında son hali verilen 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planının 5. etabında inşaat ruhsatı vermeye başladı.



Kozan Belediyesi, Eylül ayında son hali verilen 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planının 5. etabında inşaat ruhsatı vermeye başladı.


2014 yılı Mart ayında Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Kozan’ın nazım ve uygulama revizyon imar planları nedeni ile ilçede durma noktasına gelen inşaat sektörü yeniden hareketlenmeye başladı. Kent merkezini oluşturan 6 mahallede inşaat ruhsatı verilmeye başlandı.


Konu hakkında bir açıklama yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Göreve geldiğimiz gün iptal edilen imar planı nedeni ile ilçemizde inşaat sektörü durma noktasına gelmişti.  Adana  Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 1/5000 ölçekli nazım imar planının ardından 1/1000 ölçekli uygulama ve revizyon planlarını da tamamladık. 6 etap olarak hazırladığımız 1/1000 ölçekli imar planımızın Eylül ayında son hali verilen ve onaylanan 5. etabıyla Tufanpaşa, Cumhuriyet, Karacaoğlan, Aslanpaşa ve Bağlar Mahalleleri ile Türkeli Mahallesinin bir kısmında inşaat ruhsatı vermeye başladık. Böylece kent yerleşiminin en fazla olduğu bu mahallelerde, durma noktasına gelen inşaat sektörü yeniden canlanmış olacak. Ayrıca 4. etap üzerinde yapılan çalışmaları tamamlayarak askı aşamasına getirdik. Geride kalan 4 etabında hazırlık çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı askıda olan 4. etap imar planını incelemeleri için Belediyemize davet ediyoruz. Zira askı süresi içerisinde yapılan itirazlara göre plan nihai şeklini alacak ve onaylanacak. Askı süresi sonrası ise kesinleşen imar planlarına göre inşaat izinleri verilecek. İlçemizin ihtiyaçlarını göz önüne alarak yaptığımız İmar Planlarımız Kozan’ımıza hayırlı uğurlu olsun."


Diğer etaplar hazırlanmaya devam ediyor

6 etap olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planının 4. etabı da, Kozan Belediye Meclisinin 03.07.2015 tarih ve 84 sayılı kararı ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 11.08.2015 tarih ve 236 sayılı kararı ile onaylanarak askıya çıkarıldı. Çanaklı ve Güneri Mahalleleri ile Şevkiye Mahallesinin bir kısmını kapsayan 4.etap imar planı, plan notları ve raporları vatandaşın incelemesi için 17.10.2015 tarihine kadar askıda kalacak.



Adana Beş Ocak 



Geri Dön