19 / 04 / 2024

Adana Kozan'da kentsel dönüşüm anlatıldı!

Adana Kozan'da kentsel dönüşüm anlatıldı!

Yüreğir Belediyesi, Kozan ve Sanayi çarşıları esnafını, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Yüreğir’de modern ve çağdaş bir yaşam alanı hedefleniyor. Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunuyor.



Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Gildir ve Halil Şimşek, İmar Müdürü Kaan Bozdoğan ve yetkili proje koordinatörü ile birlikte vatandaşların sorularını yanıtladı, proje hakkında bilgiler verdi.


Proje kapsamında, meydanı, yeşil alanı, iş merkezi ve modern yaşanabilir konutlarıyla Yüreğir’de modern ve çağdaş bir yaşam alanı hedefleniyor. Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunuyor.


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kozan ve Sanayi Çarşısı projesinin hayata geçmesiyle Adana’nın yeni kent meydanına kavuşacağını söyledi. Çelikcan "Şehir merkezinde kalan ve Adana’nın merkezi olabilecek bir alan yıllardan bu yana atıl bir vaziyette bekliyordu. Yapılan girişimlerimiz sonucu Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı artık Adana’nın en önemli merkezlerinden biri haline geliyor. 30 dönüm alan üzerine kurulacak olan ve birçok sosyal ve kültürel etkinliğin yapılacağı kent meydanına da kavuşacağız. Proje ile ilgili vatandaşlarımızın düşünceleri de elbette bizim için çok önemli. Zaman zaman bir araya geliyor esnafın, vatandaşın sorunlarını dinliyor, fikirlerini alıyoruz.Nihayetinde vatandaşın memnuniyetidir bizim için esas olan. Bu konuda vatandaşlarımızla istişarelerimiz sürecek" şeklinde konuştu.


Milliyet 


Haber Habertürk  Güneyli Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Yüreğir Belediyesi, Kozan ve Sanayi çarşıları esnafını, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet G il dır ve Halil Şimşek, İmar Müdürü Kaan Bozdoğan ve yetkili proje koordinatörü ile birlikte vatandaşların sorularım yanıtladı, proje hakkında bilgüer verdi. Proje kapsamında, meydanı, yeşil alam, iş merkezi ve modern yaşanabilir konutlanyla Yüreğir'de modern ve çağdaş bir yaşam alam hedefleniyor. Yüreğir Belediye Başkam Mahmut Çelikcan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada. Kozan ve Sanayi Çarşısı projesinin hayata geçmesiyle Adana'mn yeni kent meydanına kavuşacağım söyledi. 


Habertürk Güneyli


Geri Dön