28 / 03 / 2024

Adana Mehmet Selim Kiraz Cami açıldı!

Adana Mehmet Selim Kiraz Cami açıldı!

İftarın ardından, kaba inşaatı ve ince işçiliğini hükümlülerin yaptığı kurum içindeki şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Camisi'nde ilk namaz kılındı.



Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yaptırılan şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Cami'sinde ilk namaz kılındı.


Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre,  Adana  Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen iftara, Vali Mahmut Demirtaş, Başsavcı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, HSYK Başmüfettişi Arif Sami Kaya, Cumhuriyet Başsavcı vekilleri, Cumhuriyet Savcıları, İl Müftüsü Arif Gökçe, ceza infaz kurumu idarecileri ile yaklaşık 250 hükümlü katıldı.


İftarın ardından, kaba inşaatı ve ince işçiliğini hükümlülerin yaptığı kurum içindeki şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Camisi'nde ilk namaz kılındı. Yaklaşık 1 yılda tamamlanan caminin mihrabı, minberi, kubbesi, ahşap doğraması, çini seramiği, tavan süslemeleri ve boyası için çok sayıda hükümlü emek verdi.


Vali Demirtaş, hükümlülerce inşa edilen İsmet Aktürk Konferans Salonu'nda devam eden etkilikte, kentte göreve başladığının 4. gününde ceza infaz kurumundaki hükümlülerle iftar yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.


Ceza infaz kurumunda çok güzel ortamla karşılaştığını aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:


"Buralara düşmek kolay bir şey değil ama bu ramazan ayında herkes gibi, özellikle sizlerin de bu işin muhasebesini yapması lazım. Buraya neden düştüğünüzü aklınıza getirerek, 'İnşallah bu benim için son olur' demelisiniz. Burada çok güzel bir cami ve konferans salonu inşa ettiğinizi gördüm. Başta siz hükümlüler olmak üzere, Başsavcı'ma, hakim, savcı arkadaşlarımıza, cezaevi yönetimine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." 


Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da Vali Demirtaş'a teşekkür ederek, "Adana'ya geldiğinizin 4. akşamını ceza infaz kurumunda hükümlülerle geçiriyorsunuz. Bu, bizim için çok özel ve anlamlı. Cezaevlerinde sorunlara ne kadar yakın ilginizin olduğunu önceki görev yerlerinizden biliyoruz. Buradaki kardeşlerimizi hayata hazırlama, onları topluma faydalı birey haline getirme ve topluma kazandırılmaları noktasında bize olan desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz." ifadesini kullandı.


İl Müftüsü Gökçe de hükümlülere ramazan ayı ve oruç tutmanın önemini anlattı, insanı suça ve günaha sevk eden faktörler konusunda hükümlülere bilgi verdi.


Başsavcı Yeldan, günün anısına Vali Demirtaş'a hükümlülerin çam kozalaklarından yaptığı "Kanatlı Kozalak" isimli kuğu figürü hediye etti.



AA


Bu haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Adana Açık Ceza İnfaz Kurumunda yaptırılan şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Cami'sinde ilk namaz kılındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen iftara, Vali Mahmut Demirtaş, Başsavcı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, HSYK Başmüfettişi Arif Sami Kaya , Cumhuriyet Başsavcı vekilleri, Cumhuriyet Savcıları, İl Müftüsü Arif Gökçe, ceza infaz müessesesi idarecileri ile tahmini 250 hükümlü katıldı. İftarın sonrasında , kaba inşaatı ve ince işçiliğini kararlıların yaptığı kurum içerisinde bulunan şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Camisi'nde ilk namaz kılındı.Tahmini 1 senede tamamlanan caminin mihrabı, minberi, kubbesi, ahşap doğraması, çini seramiği, tavan süslemeleri ve boyası için birden fazla hükümlü çaba verdi.


Yeni Akit 


Geri Dön