19 / 04 / 2024

Adana Meydan Semt Polikliniği törenle açıldı!

Adana Meydan Semt Polikliniği törenle açıldı!

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Meydan Semt Polikliniği, Seyhan'ın güney mahallelerine hizmet vermek üzere törenle açıldı.



Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet vermeye başlayan Meydan Semt Polikliniği'nin resmi açılışı yapıldı. Polikliniğin, Seyhan'ın güney mahallelerinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırması amaçlanıyor.  Adana  Valisi Mustafa Büyük, Kıbrıs Caddesi'ndeki polikliniğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, semt polikliniğinin, bölge sakinleri için çok hayırlı bir hizmet olduğunu belirtti. 


"BİR KISMINI GETİRDİK" 

Vali Mustafa Büyük, "Buraya aslında Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir kısmını getirmiş oluyoruz. Arkadaşlarımızın gayretleri ve çalışmaları sonrasında geniş bir hizmet alanı olan sağlık alanında böyle güzel bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle milletvekillerimizin, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterimizin ve diğer sağlık çalışanlarının önemli gayretleri oldu. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi. 


YERİNE BİR ŞEY KONAMAZ 

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, Meydan Semt Polikliniği'nin açılışından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, polikliniğin Seyhan'ın güney mahallelerinde ciddi bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti. Sağlık hizmetinin, devletlerin en fazla önemsemesi gereken hizmet alanlarının başında gelmesi gerektiğini vurgulayan Ünüvar, "Çünkü sağlığın yerine koyabileceğiniz herhangi bir mutluluk kaynağı yok" diye konuştu. 


"GURURLA ANLATILMALI" 

Sağlığın, AK Parti hükümetleri döneminde en öncelikli hizmet alanlarının başında geldiğini belirten Ünüvar, "2002'deki sağlık hizmetleri ile bugün verilen sağlık hizmetlerini karşılaştırdığınız zaman; bütün dünyanın hayranlıkla izlediği bir alan haline geldiğini görüyorsunuz. Bu aslında sadece bizim hükümetimizin başarısı olarak sahiplenilmesi gereken bir alan değil. Bu aslında, 85 milyon vatandaşın gururla anlatması gereken bir alan" dedi. 


RÖNTGEN CİHAZI GELİYOR 

Adana KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, semt polikliniğinin açılmasında büyük katkıları olan Vali Mustafa Büyük ve Milletvekili Necdet Ünüvar'a teşekkür ederek, "24 Ağustos 2015'te hizmete giren poliklinik, 4 bin 380 hasta bakmıştır. Dahiliye, çocuk hastalıkları, genel cerrahi, kadın doğum, üroloji, nöroloji, kulak burun boğaz, fizik tedavi, göz ve cildiye poliklinikleri hizmet veriliyor. Bu hafta devreye sokacağımız dijital röntgen cihazımızla hastaneye gitmeden burada filmleri çekilecek ve ultrasonla da hizmetleri görülecektir" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön